За допомогою наждачного паперу. Візьміть 3–5 листів наждачки різної щільності (краще всього показники від 100 до 200). Покладіть лист на пласку та рівну поверхню. Наберіть води в ємність, щоб змочувати ніж для ковзання. Почніть з листа з найбільшою зернистістю. Притискайте деталь різальною частиною до наждачки і поліруйте декілька хвилин колами по листу. При правильній роботі поверхня стане гладкою. Далі процедура повторюється з дрібнозернистими листами, поки не дійдете до оптимальної гостроти леза.
Якщо у вас є точильний камінь, то можна використати — принцип роботи той же, що й з наждачкою. Притискайте лезо до каменя і швидко рухайтеся по колу протягом 3–5 хвилин, періодично змочуючи водою. Разом з ножем треба заточувати й решітку, адже вони працюють у парі. Якщо ніж буде гострим, а решітка не відполірованою, він тупитиметься швидше. Решітку точать так само, як і ножі. Після цього деталі варто змазати олією.
Тут головне — не перестаратися. Звертайте увагу на температуру деталей, що заточуються. Якщо ніж став надто «гарячим», треба якомога скоріше зупинитися. Інакше леза втратять свою різальну силу. Не потрібно притискати силою лезо до точильного інструменту — може покришитися або погнутися. Також варто простежити, щоб після заточки ножі торкалися решітки. Якщо залишаються просвіти, м’ясо буде намотуватися на шнек.





