«Київстар» на Рівненщині дорожчає: що робити?

3722 0

Ми у соцмережах:

«Київстар» на Рівненщині дорожчає: що робити?

За кілька днів до Нового року абоненти «Київстару», які користувалися найдешевшим тарифом, отримали повідомлення, що у лютому їхній тарифний план буде змінено на вдвічі дорожчий. Замість 55 грн, які платили за чотири тижні досі, доведеться платити 100 грн. У новий тариф оператор вмістив значно більшу кількість мегабайтів для мобільного інтернету, проте такі нововведення викликали обурення.

Найдешевшим тарифом від «Київстару» користувалися ті, хто не зацікавлений у мобільному Інтернеті від цього оператора. У більшості — люди старшого віку, які не мають смартфонів. Фактично, новий тариф, який запропонував оператор і який матиме 10 тис. мегабайтів на місяць (замість 500, які були), для абонентів зайвий.

Після невдоволення минулого тижня «Київстар» повідомив, що запускає новий тариф «Дзвінки для батьків» — за 60 грн на місяць абоненти отримають безлімітні дзвінки у мережі «Київстар». Дзвінки на номери інших мобільних операторів та міські телефони коштуватимуть 60 коп/хв. Також у пакет входитиме 100 Мб мобільного інтернету. Перейти на умови такого тарифу можуть лише ті, хто використовує «Київстар» не менше трьох місяців та має більше 60 років. Для підключення потрібно прийти до магазину оператора з паспортом, ідентифікаційним кодом та підписати контракт.

Також «Київстар» розробив тариф для абонентів, яким не потрібний мобільний інтернет, — «Київстар Комфорт»: за 75 грн на місяць безліміт у мережі та 30 безкоштовних хвилин на дзвінки на номери інших операторів. Інші тарифи «Київстару» коштують від 125 грн до 300 грн за чотири тижні, залежно від кількості мегабайтів (від 30 тис. на 4 тижні до безлімітної кількості) та додаткових послуг, як-от безкоштовні смс чи телебачення.

Тарифи інших операторів, варто визнати, більш гнучкі. Так, «Водафон» пропонує безлімітний Інтернет, безлімітні дзвінки у мережі та 300 хв на інші оператори за 75 грн на місяць. За 90 грн уже можна отримати 30 хв дзвінків за кордон. Для тих, хто не користується Інтернетом, «Водафон» має сімейний тариф за 45 грн на чотири тижні. Загалом в оператора є близько десятка різних тарифних планів, найдорожчий з яких — 185 грн.

«Лайфсел» хоч і пропонує ще дешевші тарифи, проте зорієнтований на молодь. Так, за 45 грн на місяць можна отримати безлім в Інтернеті та 200 хвилин на всі номери в Україні, включаючи міські. За 70 грн кількість хвилин для розмов буде збільшено до 3000 хвилин. Найдорожчий тариф, який вказано на сайті оператора на сьогодні, — 179 грн на місяць, проте користуватися пакетом зможуть декілька членів родини.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також