Музикант просить президента заборонити діяльність Рівненської міської ради

1246 0

Ми у соцмережах:

фото: Facebook

Микола Лебедь, саксофоніст столичного гурту «H. Soror», який родом з Рівного, зареєстрував петицію на сайті президента. Він просить Володимира Зеленського… заборонити діяльність Рівненської міської ради.

Микола Лебедь, автор петиції:

— Прикриваючись захистом сімейних цінностей, вони займаються дерибаном міської землі, розвитком власного бізнесу, кришуванням видобутку бурштину, саботажем культурних та екологічних ініціатив, що направлені на поліпшення благоустрою міста і підняття індексу щастя рівнян. Приймають абсурдні та незаконні рішення про заборону святкування різних свят та масових заходів, дестабілізуючи соціальне життя рівнян. Тим самим порушують право громадянина на свободу свого світогляду і віросповідання, думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, закріплене в статті 39 Конституції України. Своєю діяльністю депутати міської ради сприяють відтоку творчої, освіченої, ініціативної молоді з міста та перетворюють раніше квітучий культурний центр Рівненщини в центр секонд-хендів, торгових та пивних точок. Пропагують несмак та «шароварщину».

Олексій Горецький, голова правління рівненського Комітету виборців України:

— Ця петиція — це якийсь жарт. Адже ніхто не має повноважень припиняти діяльність органу, який обраний згідно з Конституцією та законами України. Міська рада — це легальний орган, який сформувався у спосіб, передбачений чинним законодавством. Депутатський склад так само обраний відповідно до законів України. Кожен депутат виконує свої повноваження згідно із законом. Якщо міська рада прийняла рішення, яке суперечить Конституції, то його можна оскаржити. Однак це стосується винятково якогось конкретного рішення, а не загалом діяльності міської ради.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також