Шеф НАБУ у Рівному до суду не з`явився

1626 0

Ми у соцмережах:

Шеф НАБУ у Рівному до суду не з`явився

Сьогодні Рівненський апеляційний суд мав розглянути апеляцію керівника Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, однак він не з'явився на засідання

Суддя Олег Полюхович попросив самовідвід, пояснивши це тим, що у грудні 2015 року детективи НАБУ проводили у нього обшук, отож хоче забезпечити неупередженість судового розгляду та право на справедливий суд.  Нагадаємо, що тоді детективи НАБУ провели обшуки у спарві про можливу причетність суддів щодо прийняття рішень за гроші. В кабінеті голови суду  Олега Полюховича зробили копію однієї справи та пішли. Звинувачень йому не висували.

Читайте більше: Детективи шукали у рівненських судах хабарників

 

Цьогоріч у травні Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо керівника НАБУ Артема Ситника. Його звинуватили в тому, що він безкоштовно відпочивав в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області, а рахунок за нього оплачував його друг, бізнесмен Микола Надейко. 6 вересня райсуд у Сарнх визнав Ситника винним та оштрафував на 3 400 гривень. Керівник НАБУ подав апеляційну скаргу.

 

Тепер в канцелярії Рівненського апеляційного суду відбудеться повторний автоматизований розподіл в частині заміни судді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також