Шкідливі перекуси

808 0

Ми у соцмережах:

Шкідливі перекуси

Постійне вживання подібної їжі не тільки збільшує ризик зайвої ваги, але і може завдати шкоди здоров'ю.

Чіпси. Картопляні чіпси містять хімічну речовину — акриламід. Вона утворюється в результаті термічної обробки продуктів, що містять крохмаль, у тому числі й картоплі. Потрапляючи в організм, ця речовина викликає сильну спрагу, а велика кількість солі в складі таких снеків сприяє підвищенню тиску. Також сіль заважає відчуттю насичення, а високий вміст крохмалю провокує стрибок цукру в крові. Щоб очиститися від акриламіду і вивести сіль, організму може знадобитися кілька днів.

Шоколад. Не всякий шоколад — небезпечний. Ключовим фактором при його вживанні є те, як ви його їсте. Якщо це невеликі часточки темного шоколаду, то вони здатні навіть принести користь здоров'ю завдяки антиоксидантам і деяким поживним для мозку речовинам. Однак через велику кількість цукру шоколад провокує зростання рівня глюкози в крові, а також викликає розлад шлунка. Незважаючи на те, що шоколад містить кофеїн, на той час як він потрапляє в мозок, рівень цукру падає. Це призводить до дратівливості й втоми.

Кукурудзяні пластівці. Їх прийнято їсти на сніданок, оскільки вони збагачені залізом та іншими мікроелементами. Однак ці додані речовини насилу засвоюються, а кількість клітковини в кукурудзяних пластівцях дуже низька. Таким чином, ці пластівці не належать до здорового харчування.

Енергетики. У цих напоях міститься багато кислоти, через що руйнуються зуби, оскільки вона роз'їдає емаль. Крім того, високий вміст цукру і кофеїну провокує зростання рівня глюкози і тиску. Такий викид провокує короткострокове збільшення працездатності, за яким слідує різкий спад і кілька годин старанної роботи печінки.

Морозиво. У цьому десерті міститься багато цукру і жиру, які провокують підвищений апетит. Нездорове харчування викликає проблеми зі здоров'ям в довгостроковій перспективі. Краще замінювати ці продукти фруктами чи овочами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також