Шкільні спортзали увечері закривають двері для дітей і відкривають для чиновників?

2257 0

Ми у соцмережах:

Шкільні спортзали увечері закривають двері для дітей і відкривають для чиновників?

Скандал спалахнув навколо секції малих спортсменів, що займаються греко-римьскою боротьбою. Їхній тренер Юрій Жук повідомив, що їх вигнали зі спортзалу школи, де вони зазвичай займалися після уроків. У школі це пояснили санітарним днем. Проте рівняни кажуть, що у вечірній час усі шкільні спортзали зайняті дорослими, а не дітьми.

 «У Рівному дітей-спортсменів лишають можливості займатись спортом!!! Не знаю хто і чому вирішив що "найбільша" корупція надходить з ЗОШ, чи то деректори отримують "шалену" неправомірну вигоду від того що в школах діють спортивні гуртки, чи інша причина. І замість того щоб дати директорам механізм заключення договорів, ініціювали якісь перевірки з забороною на цей час проводити тренування!!! Невже не зрозуміло що дитячий спорт треба заохочувати, а не розганяти?! Основна маса дітей які тренуються по ЗОШ, проживають поряд і не мають змоги ходити кудись далі!!! Невже не зрозуміло що багато дітлахів 1-4 класів перестануть займатись?!», - обурився тренер.

Начальник міського управління сімї, молоді та спорту Сергій Шевчук пояснив:

-          Наше відділення греко-римської боротьби спортивної школи має два зали для занять – в «Текстильнику» та у школі №24. З останньою укладений договір про співпрацю на безоплатній основі. День, коли в спортзалі школи відмовили спортсменам у проведенні занять, був санітарним. Ніхто дітей нікуди не виганяє.

Проте в коментарях до посту Юрія Жука є й інша інформація. Так, рівнянка Тетяна Дробот пише:

«Перепрошую, що втручаюся в розмову, але в Рівному та напевне і в більшості міст України є проблема з використанням шкільних спортзалів в позаурочний час. В нашому місті практично не можливо знайти спортзал (безкоштовно), щоб проводити якусь спортивну секцію чи гурток. Увечері всі зали шкіл зайняті. А зайняті вони переважно працівниками державних установ, які хочуть побігати і потрусити своїм жирком. Коли до директора школи приходять мінти, СБУ-ники, податківці, пожежники, представники держадміністрацій, то він не може їм відмовити і надає їм зал. В інші години приходять працівники приватних фірм і винаймають спортзал за гроші. Не можу сказати, що директора забирають ті кошти собі. Скоріше навпаки. Ті кошти ідуть на благо шкіл. Але результат один - дітям ніде займатися( особливо зимою). Прохання звернути увагу на цю проблему. У приміщенні ОСДЮСШОР займаються 4 відділення( баскетбол, волейбол, легка атлетика, теніс). І це все в одному приміщені. Прохання надати пріорітет у використаані шкільних спортзалів для дитячих спортивних секцій».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також