На ремонт кучмівської школи на Рівненщині потрібно 5 млн

3302 0

Ми у соцмережах:

На ремонт кучмівської школи на Рівненщині потрібно 5 млн

Поспішно збудована у Балашівці Березнівського району школа не простояла і 10 років. Гроші на її будівництво у 2003 році виділяли за сприяння тодішнього президента Леоніда Кучми, на честь якого над входом до школи навіть вивісили величезний напис. Будівельники за наказом тодішніх чиновників поспішали здати будівлю до виборів — будували взимку і не зробили гідроізоляцію фундаменту. За кілька років школа почала руйнуватися.

Оскільки фундамент почав замокати, волога піднімалася на стіни, почала лущитися штукатурка та пішли тріщини.

Ще у 2013 році було розроблено проект на ремонт закладу, проте грошей тоді не виділили. Оскільки торік стан будівлі значно погіршився, проектно-кошторисну документацію було перероблено — уже на капітальний ремонт будівлі, який обійдеться у майже 5 млн грн.

За зазначену суму мають провести ремонт та утеплення фасадів, ремонт сходової клітки та зробити гідроізоляцію фундаменту.

З районного бюджету на цей рік вже виділили 500 тис. грн. Решту суми місцеві посадовці сподіваються отримати з обласного бюджету, адже школа є опорною і навчається там понад чотири сотні дітей.

Попри те, що коштів бракує, тендер на ремонт школи дирекція закладу провела ще навесні. На торги подалися чотири фірми: березнівський «Райагробуд», який, як зазначають районні посадовці, і будував школу у 2003-2004 роках, івано-франківське ТОВ «Агротехноекобуд», а також рівненські «Фіалка» та «Кортакоз».

Найменшу суму запропонував «Райагробуд», проте йому тендерний комітет одразу відмовив, посилаючись на те, що документи товариства не відповідають тендерним вимогам.

Перемогу віддали другій за ціновою пропозицією фірмі — «Агротехноекобуд», яка має відремонтувати заклад до кінця жовтня цього року за 4,8 млн грн (майже на 600 тис. грн дешевше, аніж передбачили проектувальники).

Що цікаво, хоч фірма «Агротехноекобуд» й івано-франківська за пропискою, проте має рівненське коріння — належить до відомої групи «Рівбуд», що пов’язана з депутатом міськради Рівного Василем Немешем.

Навіть контактний номер, який вказав «Агротехноекобуд» і під час реєстрації юридичної особи, і в документах, належить центру продажу «Рівбуду», працівниця якого навіть не знає, хто такий Роман Кричфалушій — між іншим, директор фірми, що виграє мільйонні тендери.

Сам житловий кооператив «Рівбуд», до слова, не має зазначених на сайті держреєстру переліку власників. Офіційно він належить безіменним «фізичним особам-членам кооперативу».

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також