Школяр на Рівненщині загинув на пішохідному переході

2624 0

Ми у соцмережах:

Школяр на Рівненщині загинув на пішохідному переході

У Клевані сталася трагедія: восьмирічний хлопчик загинув, переходячи дорогу по «зебрі». Його збив водій вантажівки. Поряд знаходиться школа, тож учні постійно користуються цим пішохідним переходом. Місцеві кажуть, що трагедії можна було б запобігти, якби там був світлофор.

Батьки учнів влаштували мітинг біля школи, в якій у третьому класі навчався восьмирічний Іванко. Люди обурені — не раз просили зробити перехід безпечнішим, але безрезультатно.

Ольга Семенович, жителька Клеваня:

— У відмові писали, що сталося три ДТП. Тому в мене запитання до чиновників: скільки потрібно ще ДТП, щоб зробили світлофор ручного керування?!

Серед мітингувальників — і бабуся загиблого учня Тамара Яцук:

— Я завжди вчила онука переходити дорогу правильно. Але водії не зважають на дорожні знаки.

Ірина Тимощук, заступниця селищного голови Клеваня:

— Неодноразово зверталися до органів обласної влади і відповідних управлінь з проханням встановити на переході попереджувальні знаки. Завжди отримували відповідь, що будуть розглядати це питання… Світлофор можемо встановити за кошти селищної ради, проте тут важливо дотриматися всіх норм, передбачених правилами дорожнього руху і встановлення необхідного обладнання. Самовільно це зробити не можемо.

Батьки зібрали понад 50 підписів з вимогою встановити світлофор. Відповідне звернення направили до Служби автомобільних доріг. Проте у відомстві кажуть, що процедура встановлення світлофора дуже складна і займе майже рік. Крім того, дорога — майже пів мільйона гривень.

Дмитро Леонтіюк, речник Служби автомобільних доріг в Рівненській області:

— Існує більш швидкий варіант компромісу: частину робіт з виготовлення та організації схеми дорожнього руху на вказаній ділянці візьме орган місцевого самоврядування. У селищній раді готові виділити частину коштів. Обіцяють долучитися і з обласного бюджету.

Тим часом 65-річного водія, який збив школяра, суд арештував на місяць. Чоловік заявив — дитину на переході він не бачив.

Дарина Гузенкова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також