«Шпаківню» хоче зробити в «хрущовці» на Парковій

2457 0

Ми у соцмережах:

«Шпаківню» хоче зробити в «хрущовці» на Парковій

«Шпаківнею» назвали рівняни прибудову до будинку в центрі Рівному, де тепер розташоване кафе. Ще одну «шпаківню» намагаються добудувати неподалік — на вулиці Парковій. Розпочали ще 4 роки тому — продовбали у фасаді будинку отвори, щоб вивести металеві балки для облаштування балкона в двокімнатній квартирі. Після скандалу ці роботи зупинили, проте металеві конструкції так і залишилися стирчати. А нещодавно до будинку знову прийшла бригада будівельників.

Андрій Співак, голова ОСББ «Паркове-2»:

— Справа навіть не в балках та металевому каркасі балкона. Будівельна бригада втрутилась у несучі конструкції та залила стільки бетону, що будинок не витримує. Видно, як просіли плити, перекриття може рухнути. Якби власники квартири взяли дозвільні документи, провели розрахунки, але ж роблять як їм заманеться. Цікаво, що ніхто не може з ними дати ради. Кажуть, що за цим будівництвом стоїть людина, яка займається будівельним бізнесом. До мене телефонував чоловік — порадив менше виступати та піднімати шуму. Я уже не раз звертався до поліції, проте там на мої скарги лише розводять руками.

Микола Дядюсь, начальник міського ДАБК Рівного:

— Усі роботи незаконні. Дозвільних документів на таку реконструкцію ніхто не видавав. Коли там почалися роботи кілька років тому, то почали надходити скарги від мешканців будинку. Ми намагалися провести перевірку, але робити це можна лише у присутності власника. Приходили наші інспектори до квартири в різний час доби. Але тоді нам не вдалося там нікого застати. З того моменту будівництво було заморожено, а балки так і залишилися стирчати. Однак з 18 грудня набрала чинності постанова Кабміну, якою у нас забрали можливість проводити перевірки. Зараз ми можемо лише консультувати представників ОСББ, як правильно звернутися до суду, щоб зупинити ці будівельні роботи.

Згідно з державним реєстром прав на нерухоме майно, квартира №16 на п’ятому поверсі будинку на вулиці Парковій належить Ірині Рожчук. З відкритих джерел відомо, що власниця квартири має адвокатське посвідчення, а також веде активну підприємницьку діяльність. У восьми різних компаніях вона є керівником, засновником або власником.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також