Спочатку попередять, а потім штраф від 800 до 17 тисяч: як у Рівному каратимуть порушників на дитячих майданчиках

2992 0

Ми у соцмережах:

Спочатку попередять, а потім штраф від 800 до 17 тисяч: як у Рівному каратимуть порушників на дитячих майданчиках

Поліцейські розповіли, як у Рівному реагуватимуть на посилення карантинних заходів щодо протидії коронавірусу.

 Уже з вівторка, 24 березня, почала діяти заборона на користування дитячими і спортивними майданчиками. Журналіст Світлана Прокопчук дізналася про те, як це контролюватимуть.

За словами речниці поліції Рівненщини Марії Юстицької, зараз конкретних рейдів по дитячих та спортивних майданчиках проводитися не буде:

- Але правоохоронці реагуватимуть на звернення про порушення карантину дітьми. Буде виїжджати працівник ювенальної превенції та проводити перевірку. Спочатку із порушниками проводитиметься роз’яснювальна робота, а у разі виявлення злісних порушників складатимуть адміністративні протоколи на батьків через невиконання своїх обов’язків.

Адмінпротоколи будуть складати за двома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення – 44 зі значком 3 «Порушення правил щодо карантину людей» або 184 «Невиконання батьками своїх обов’язків». За перше -17 000 або 34 000 гривень штрафу, друга тягне за собою попередження або штраф від 850 грн. до 1700.

Нагадаємо, завтра, 26 березня, припиняє роботу громадський транспорт, а дітям меншим за 14 років забороняється ходити по місту без присутності батьків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також