Шукали в облраді агентів

1633 0

Ми у соцмережах:

Шукали в облраді агентів

Після того як голова СБУ Грицак та генпрокурор Луценко привселюдно заявили про існування цілої російської агентурної мережі в Україні, оперативники прийшли до Рівненської обласної ради. Сталося це минулого четверга. Дуже скоро мета візиту стала відома — шукали минулорічні документи: проекти двох звернень, підготовлених депутатами Кучеруком та Васильєвим, та протоколи сесійних засідань, на яких ті звернення розглядали.

Зацікавив СБУ та Генпрокуратуру, яка, власне, й ініціювала вилучення документів, проект Миколи Кучерука, який торік пропонував депутатам підтримати його ідею і звернутися до центральних органів влади з вимогою чітко розподілити повноваження між місцевими органами самоврядування та Кабміном. За проект звернення так і не проголосували, хоча і розглядали його на двох сесійних засіданнях. Дехто його тоді назвав жартома сепаратистським, тож «батьківщинівець» сам зняв це звернення з розгляду. Пропозиція Олександра Васильєва була подібною, але він пропонував вставити її у звернення облради, яке стосувалося видобутку бурштину. Депутати у листопаді саме бурштинове звернення прийняли, але за поправки пана Васильєва не проголосували. Прес-група УСБУ у Рівненській області після того заявила, що в Україні викрили «агентурну мережу російських спецслужб, які фінансували дестабілізацію ситуації в Україні». За даними СБУ, одним з напрямів діяльності групи є «лобіювання штучних ініціатив федералізації України, створення так званих спеціальних економічних зон, виборності губернаторів та керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв'язків з Росією та надання російській мові особливого статусу». У чому саме правоохоронці побачили сепаратизм і загрозу конституційному ладу — поки не відомо. Самим депутатам наразі підозри не оголошували. Микола Кучерук

Микола Кучерук
Микола Кучерук, голова фракції «Батьківщина» в облраді:
— Я сам зняв проект звернення з розгляду, бо для мене він не був принциповим. Все одно на звернення облради практично ніхто не реагує. Але про федералізацію чи автономію там взагалі не йшлося, була лише вимога стабілізувати ситуацію в країні, підвищити відповідальність інституцій влади, аби не було дублювань функцій різних структур. Мене пов'язувати з сепаратизмом — повна дурня. На мою думку, правоохоронним органам просто потрібно показати, що у державі щось робиться. Картинка ж гарна, що нібито ситуацію по всій країні розхитують. І дуже образливо, що це відбувається у час, коли в країні йде війна і коли справді існує загроза з боку ворога.
Васильєв
Олександр Васильєв
Олександр Васильєв, депутат від фракції Радикальної партії:
— Усе, що я пропонував, було у межах законодавства, ніякого сепаратизму там не було. І взагалі моя пропозиція стосувалася лише видобутку бурштину. Хотів, щоб центральні органи влади змінили порядок видачі спецдозволів на видобуток бурштину, щоб спочатку фірми, які хочуть працювати на поліських землях, йшли до громад, говорили з місцевою владою. Бо війна за бурштин йде саме через це, що люди не знають, хто хоче працювати на їхніх землях.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також