Сільський голова на Рівненщині звільнив всіх і сам залишився без зарплати

4164 0

Ми у соцмережах:

Сільський голова на Рівненщині звільнив всіх і сам залишився без зарплати

Великоозерянська сільрада Дубровицького району є унікальною. Її мешканці не сплачують податки, а тому грошей не вистачає навіть на утримання сільського голови.

Про ситуацію у сільраді розповів сьогодні на засіданні медичної комісії облради депутат Геннадій Шевченко. До нього великоозерянський сільський голова Михайло Рябий звертався уже декілька разів з проханням допомогти, бо три роки тому сільський бюджет залишився без надходжень.

Села, які входять до сільради, постраждали від вибуху на Чорнобильській АЕС. Багато людей звідтіля виїхало, а ті, хто залишився, за словами п.Шевченка, свого часу добровільно проголосували, щоб перейти з другої до третьої «чорнобильської зони».

Селянам обіцяли, що за бюджетні кошти зроблять дороги, відремонтують школи, дитсадки та ФАПи. Обіцянок не виконали, але з місцевих було знято обов’язок сплачувати податки за землю та нерухомість. А фактично саме з них і формуються місцеві бюджети.

Геннадій Шевченко розповів, що ще три роки тому сільрада принаймні мала що продавати. Проте зараз і цього не стало,тож сільський голова скоротив практично усіх працівників. Залишився лише він та секретар, проте наразі не вистачає коштів і на їхні зарплати.

Сільський голова звертався і до центральних органів влади, і до обласних, але отримував відмови. Мовляв, фінансувати утримання працівників сільради з обласного чи державного бюджету закон забороняє.

Те ж саме сьогодні озвучили депутатові Шевченку заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та директорка департаменту фінансів Лідія Біляк. Пані Богатирчук-Кривко зазначила, що потрібно провести інвентаризацію у сільраді і принаймні визначити, що можна здавати в оренду.

Також сільраді радять об’єднатися в ОТГ. Геннадій Шевченко стверджує, що голова Великоозерянської сільради тільки за, але процес об’єднання у районі заморожено, а на зарплати не вистачає вже сьогодні.

До Великоозерянської сільради, зазначимо, входять села Великі Озера, Великий Черемель, Різки та Шахи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також