Сім разів за добу рятувальники гасили палаючу траву

761 0

Ми у соцмережах:

Сім разів за добу рятувальники гасили палаючу траву

І горіли трава та чагарники не лише на півночі Рівненщини.

22 жовтня о 9-30 рятувальники виїжджали до села Дроздинь, що у Старосільській територіальній громаді на Сарненщині.. Там загорілась суха трава та чагарники на площі 2,5 га.

О 13-19 поблизу смт Томашгород, що у Рокитнівській територіальній громаді також палала трава та чагарники на площі 0,2 га.

О 16-30 поблизу с. Залібівка, Мізоцької територіальної громади, що у Рівненському районі, загорілась суха трава на площі 0,6 га.

О 17-00 поблизу с. Неньковичі, що на Зарічненщині, загорілась суха трави та чагарники на площі 0,4 га.

О 17-09 рятувальники отримали виклик до села Добривода, що у Козинській територіальній громаді Дубенського району. Загорання сухої трави та чагарників там було на площі 0,7 га. 

О 22-30 рятувальники мчали у с. Бережки, що на Дубровиччині. Там в  урочищі Слобода загорілась трава та чагарники на  площі 0,2 га.

А о 22-36 пожежа виникла поблизу села Омит, що у Локницькій територіальній громаді  Вараського району. Загорання сухої трави та чагарників на болотистій місцевості виникло на площі 0,5 га.

Причина та збитки від усіх пожеж ще встановлюються. 

Пожежонебезпечний період на Рівненщині буде зберігатися ще упродовж 10 днів.

- Лісові і торф’яні пожежі до нас можуть поширитися від прикордонних районів із Житомирщиною та Білоруссю. У разі виявлення таких загорянь закликаємо населення негайно повідомляти місцеву владу, яка у свою чергу має оперативно інформувати райдержадміністрації та служби управління ДСНС для реагування,  – зазначив Олександр Мохрик, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області .

За фактом знищення об'єктів рослинного світу площею 50 га відкрите кримінальне провадження.

Рятувальники просять мешканців області  не спалювати суху рослинність, адже це може мати  катастрофічні наслідки як для навколишнього природного середовища, так і для здоров’я оточуючих.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також