Симптоми, які не варто ігнорувати

808 0

Ми у соцмережах:

Симптоми, які не варто ігнорувати

Деколи легке погіршення самопочуття не викликає серйозних побоювань. Тому люди не поспішають звертатися до лікаря. Але ці зміни в організмі не варто ігнорувати — вони можуть попереджати про небезпечні стани.

Втрачаєте вагу без причини

Якщо людина втрачає за короткий термін (6–12 місяців) понад 4 кг чи 5% від своєї ваги, краще піти на консультацію до лікаря. Негайна консультація спеціаліста потрібна, якщо ви втрачаєте вагу (понад 2–3 кг) за один місяць.

Постійно підвищена температура тіла

У здорової людини температура тіла повинна становити 36,6 градуса. В деяких випадках, можливе її незначне підвищення — 36,8–36,9 градуса. Наприклад, під час критичних днів у жінок. Однак якщо ви помітили, що підвищена температура тіла тримається тривалий період і вона не є наслідком застуди чи вірусу, варто негайно звернутися до лікаря.

З’являється задишка

За ожиріння чи перепадів температури у людини може з’являтися задишка. Також вона є нормою за фізичних навантажень. Але якщо ви помітили, що задишка почала з’являтися без очевидних причин, це може вказувати на якусь патологію.

Збій в роботі кишечнику

За появи таких симптомів одразу зверніться до лікаря: постійний закреп або діарея; чорні випорожнення, домішки крові; постійне бажання дефекації.

Мало з’їв, а ситий

Якщо раніше ваші порції їжі були більшими і ви відчували ситість, але тепер почали помічати, що порції стали меншими, варто звернутися до фахівця. Цей симптом медики називають «раннє насичення», і він часто супроводжується нудотою, здуттям живота, блювотою, втратою маси тіла за короткі терміни.

Спалахи світла в очах

Іноді спалахи світла в очах чи яскраві плями з’являються під час нападу мігрені. Але якщо головного болю у вас немає, але симптоми повторюються — це може свідчити про відшарування сітківки. Потрібно негайно записатися на прийом до лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також