Сина ексзаступника міського голови Костополя, якого запідозрили у скоєнні смертельної автопригоди та викраденні людини, суд відпустив додому

7287 0

Ми у соцмережах:

фото Ігоря Заріцького - з сайту Миротворець

У пункті пропуску «Жуляни» затримали Ігоря Заріцького з міста Костополя, якого правоохоронці Рівненщини подали у розшук за вчинення двох карних злочинів: незаконне позбавлення волі або викрадення людини та порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. 47-річний Ігор, син ексзаступника міського голови Костополя Михайла Заріцького, прибув рейсом з Лондона. Під час прикордонного контролю на нього теж спрацювала одна з баз даних. Але ще до цього про прибуття свого клієнта в Україну повідомив правоохоронців його адвокат.

Нагадаємо, що смертельна автопригода сталась у листопаді 2017 року.  57-річний Григорій Бойчук поїхав велосипедом на роботу, він працював водієм вантажівки на асфальтному заводі на Моквинській станції, що кілометрів за три від Антонівки Березнівського району. Увечері після роботи у Григорія нібито планувалося застілля з колегами, і саме тому він поїхав велосипедом, а не на авто. Додому його чекали пізно, та коли Григорій не повернувся й на ранок, дружина та донька забили на сполох. На дорозі Клесів-Михалин-Березне вони знайшли розкидані речі Григорія. Донька Тетяна розповідала тоді, що знайшли сідло від його велосипеда, рукавицю, шкарпетку, гаманець з грішми й посвідченням водія, розкидані черевики, батьків термос, в якому мама заварювала йому чай на роботу.

фото Заріцького-молодшого - з сайту Миротворець.

Правоохоронці виявили на місці аварії уламок бампера, осколки розбитого лобового скла і правої фари автомобіля BMW сірого кольору. Були й сліди гальмування автомобіля. Чоловіка з велосипедом не знайшли ніде — вони зникли. Автомобіль з характерними пошкодженнями невдовзі виявили в Костополі. Згодом у скоєнні ДТП поліція запідозрила сина екс-заступника міського голови цього райцентру Ігоря Заріцького. Він був на кількох допитах, але нічого не сказав про долю Бойчука. Йому навіть провели дослідження на детекторі брехні. І хоча висновок експерта, одержаний у результаті цього дослідження, не є доказом по справі, він не наблизив слідство до відповіді, де подівся потерпілий: детектор не підтвердив, що підозрюваному відомо про це.

Підозрюваний Заріцький тим часом зник. Підозру про скоєння ДТП і приховування тіла потерпілого вручили його батькам, а його самого оголосили в розшук.

Речник поліції Рівненщини Антон Крук підтвердив РВ, що в аеропорту "Киїів" у Жулянах затримали саме фігуранта цього кримінального провадження. Зі столиці його привезли на Рівненщину. 31 грудня підозрюваного вже відпустили зі слідчого ізолятора, бо суд обрав йому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт із електронним засобом контролю . Своєї провини в інкримінованих злочинах чоловік не визнає.

Читайте більше: Ні за здоров’я, ні за упокій: потерпілого в ДТП так і не знайшли


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також