
Картопля є одним з найпопулярніших овочів у кожній оселі. Більшість з нас купляють на зиму один чи кілька мішків з бульбами, та якщо все не встигає з’їдатися, то вже навесні картопля проростає. Ми все ще продовжуємо її споживати, але чи можна так робити – читайте далі.
У картоплі містяться глікоалкалоїди, які є безпечними в невеликій кількості та не впливають погано на організм людини жодним чином, пише 24 Канал з посиланням на Shuba.
Викидати пророслу картоплю треба не всю. Тут важливо звернути увагу на колір овочів й темні плями на поверхні. Велика кількість глікоалкалоїдів накопичується в області пагонів та вічок картоплі. Якщо їх виросло багато, то їсти таку картоплю – ризиковано.
Картоплю із зеленими плямами їсти не можна, а от паростки й вічки можна відрізати на 1 сантиметр, щоб позбутися глікоалкалоїдів. Однак цей спосіб все одно не є цілком безпечним, тому від такої картоплі все ж таки краще позбутися.