Ви, напевно ж, готували страви, до складу яких входив тертий сир. З першого погляду здається, що натерти сир дуже просто. Насправді ж — ні. Сир починає забивати вічка тертки (особливо дрібної) й налипати на її полотно.
Зрештою, велика частина шматка осідає саме на тертці. А в тарілку потрапляє лише трохи натертого продукту. Та й цей тертий сир виглядає негарно. Добре, якщо ви ним посипаєте страву, яка буде готуватися в духовці. Там він просто розтане. А якщо таким сиром потрібно прикрасити, наприклад, святковий салат? Щоб сир не прилипав до тертки і з під неї виходила рівна і красива «стружка», скористайтесь порадою.
Щоб сир не прилипав до тертки і не забивав її, змастіть її полотно олією. На такій тертці сир буде добре ковзати. Цей той випадок, коли словосполучення «як по маслу» вживається у своєму прямому значенні.
Але якщо сиру вам потрібно натерти багато, один раз обробити тертку олією може бути недостатньо. Зробити це доведеться кілька разів. Як тільки відчуєте, що сир почав налипати на тертку, змастіть її ще раз.
Є ще один спосіб — більш зручний і простий. Вам не потрібно буде бруднитися олією. Досить помістити і сир, і тертку в морозилку хвилин на 5–7. Після цієї процедури натирається продукт неймовірно легко!
Такий спосіб особливо важливий для тих, хто буде використовувати сир для «посипання» страви, салату, наприклад. Він у вас вийде розсипчастим і гарним.