Сирні перегони — 2013

1442 0

Ми у соцмережах:

Сирні перегони — 2013

Незважаючи на попередження від поліції, Куперсхілдські сирні перегони знову відбулися. Ця традиція налічує понад 200 років. Про їхнє точне походження нічого не відомо. Гонка проходить в останній понеділок травня на пагорбі Купера, поблизу міста Глостер, в Англії.

Незважаючи на попередження від поліції, Куперсхілдські сирні перегони знову відбулися. Ця традиція налічує понад 200 років. Про їхнє точне походження нічого не відомо. Гонка проходить в останній понеділок травня на пагорбі Купера, поблизу міста Глостер, в Англії. Учасники біжать вниз пагорбом за головкою подвійного Глостерського сиру. Різні травми, зокрема, переломи і вивихи, є звичайними для цих перегонів. Переможець забирає сир додому.

 
Маса головки сиру постійно зменшувалася: раніше вона становила 18 кілограмів, потім 5, зараз 3,5. Востаннє Куперсхілдські перегони офіційно проводилися в 2009 році, потім їх заборонили з міркувань безпеки. Але люди все одно продовжують влаштовувати їх щороку, тільки тепер неофіційно. Подивитися на це видовище збираються тисячі охочих. Нещодавно поліція попередила сировара Діану Смарт, яка протягом 25 років поставляє сир для перегонів, що вона може понести юридичну відповідальність, але це не зупинило організаторів від проведення заходу.
 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також