Скажи, яка у тебе група крові, і я скажу, хто ти

13657 0

Ми у соцмережах:

Скажи, яка у тебе група крові, і я скажу, хто ти

Не так давно людей «посортували» ще за однією ознакою — групою крові. Хоча ця теорія сприймається неоднозначно, все ж таки раціональне зерно в ній є, визнають лікарі. Річ у тім, що, зважаючи на деякі відмінності в хімічному складі крові різних груп, людині потрібні й різні продукти харчування для підтримання балансу організму та запобігання різноманітним порушенням. Але це ще не все. Як стверджує П. Д’Адамо, який протягом тривалого часу вивчає особливості людей з різними групами крові, цей чинник не лише різнить людей фізіологічно, а й формує особливості їхньої психіки.

Отже, зважаючи на групу крові, потрібно не лише складати своє меню, а й формувати спосіб життя.

І група крові формує лідерів Перша група крові — найстаріша серед усіх і одна з найпоширеніших. Вона дісталася в спадок від агресивних і спритних первісних мисливців. З огляду на тогочасні умови існування, щоб вижити, вони змушені були бути першими. Слабкі і немічні в тих умовах гинули. Тому нащадкам первісних людей — особам з І групою крові дісталися такі риси, як прагнення лідерства, уміння зосередити сили для досягнення мети, комунікабельність. Безумовно, це позитивні їхні особливості. Що ж стосується негативних, то це надмірна агресивність, яка може проявитися в стресових ситуаціях. Річ у тім, що за несприятливих обставин в організмі людей з І групою крові виділяється велика кількість катехоламінів і знижується продукування певних інгібіторів. Такий серйозний хімічний дисбаланс спричинює напади гніву, спалахи роздратування, надмірну активність і навіть маніакальні напади. Ці люди більше за інших схильні в разі глибокої втоми, депресії, нудьги шукати розради в азартних іграх, алкоголі, наркотиках, гострих відчуттях. Але за умови дотримання здорового способу життя вони отримують максимальну користь від свого генетичного спадку — можливість бути сильним, витривалим, продуктивним, енергійним, жити довго, дивитися на світ з оптимізмом. У цьому їм допомагають міцні імунна й травна системи. Ці особи найбільше захищені від онкологічних захворювань. Однак у разі нездорового харчування, перенапруження, зловживання шкідливими звичками, стресу в них виникає загроза зниження функції щитоподібної залози, набряків, зайвої маси тіла, запалень, артритів, алергійних реакцій.

Життєві стратегії для людей з I групою крові — правильно харчуйтеся; — уникайте алкоголю і напоїв, що містять кофеїн (кава, міцний чай, кока-кола тощо), бо вони підвищують рівень адреналіну й норадреналіну в крові, який і без того високий; — не сидіть на голодних дієтах, голод виводить організм з рівноваги; — потурбуйтеся, щоб під рукою завжди були здорові продукти для швидкої енергетичної підзарядки. Це допоможе утриматися від того, щоб «перехопити» шкідливих продуктів з лотків; — займайтеся фізкультурою і спортом. Для вас фізична активність має величезне значення. Регулярні заняття спортом сприяють не лише стрункості статури та фізичній міцності, а й емоційній стабільності. Річ у тім, що під час фізичних навантажень у кров виділяються нейромедіатори, які тонізують. Якнайкраще підійдуть динамічні види спорту: аеробіка, важка атлетика, біг, ритмічна гімнастика, заняття на тренажерах, кікбоксинг, їзда на велосипеді, єдиноборства, катання на ковзанах. — киньте курити; — тримайте себе в стані емоційної рівноваги: заздалегідь плануйте справи, займайтесь аутотренінгом для заспокоєння нервової системи, влаштовуйте «фізкультхвилинки» протягом дня, після закінчення справи нагородіть себе маленьким подарунком.

Ключові моменти харчування Зважаючи на те, що люди з І групою крові «м’ясоїди», їм кілька разів на тиждень потрібно їсти якісне, нежирне м’ясо. Крім того, потрібно регулярно вживати морську рибу. Риб’ячий жир допомагає боротися із запальними процесами, поліпшує роботу щитоподібної залози, активізує обмін речовин. 2-3 рази на тиждень можна вводити до раціону яйця. А ось молочні продукти краще не вживати або звести до мінімуму. Вони недостатньо перетравлюються. Погано переносить організм і страви з пшениці (найнебажаніший продукт) та крупи. Від них, навіть від вівсянки, ліпше відмовитися. Потрібно обмежити і вживання бобових. А ось овочі можна вживати практично всі й у великій кількості. Виняток: капуста і картопля, кукурудза, баклажани, квасоля, з якими І група крові «не дружить». Що стосується фруктів, то доцільно уникати динь, апельсинів, мандаринів, полуниць, бананів. Від споживання решти як у сирому вигляді, так і в сушеному буде користь. Небажаним є арахіс. Слід відмовитися від кави. Якщо тяжко обійтися без вранішньої дози кофеїну, ліпше вживати зелений чай.

ІІ група крові «прагне» миру і гармонії Друга група крові з’явилася у людей пізніше — приблизно 25-15 тисяч років до н.е., завдяки чому вони змогли перебороти інфекції, що виникали у місцях великого скупчення людей. Це тип «землеробів». Генетично зумовлені особливості обміну речовин власників ІІ групи крові свідчать, що вони народжені для впорядкованого, гармонійного життя в позитивно налаштованому оточенні, яке завжди готове підтримати. Однак у сучасному світі з його надзвичайно швидким темпом і відчуттям ізольованості ці люди перебувають у стані хронічного стресу, внаслідок чого у них виникає схильність до серцево-судинних і онкологічних захворювань. Тому головне завдання — підтримання рівня гормону стресу в крові у стані рівноваги. ІІ група крові виникла внаслідок переходу від білкової (м’ясної) до вуглеводної (зернової) їжі. Ці особливості зберігаються й у сучасних людей з ІІ групою крові. У них знижений вміст кислоти в шлунку і високий рівень дисахаридів у кишечнику, що сприяє повнішому перетравлюванню і засвоєнню вуглеводів, але утруднює травлення білків і жирів. Якщо дотримуватися правил здорового способу життя, можна значно зменшити ризик захворіти, досягнути високих показників здоров’я, ясності розуму, активності, високої продуктивності, довголіття.

Життєві стратегії — створюйте умови для творчості й прояву емоцій; — встановіть для себе постійний режим дня; лягайте спати не пізніше 23 години, спіть не менше 8 годин, зранку вставайте відразу після пробудження; — протягом робочого дня зробіть хоча б дві 20-хвилинні перерви, щоб відволіктися на щось приємне; — не пропускайте прийомів їжі; — вживайте більше білкової їжі на сніданок і менше на вечерю; — не їжте у стані нервового стресу; — змініть режим харчування — їжте замість трьох разів на день — шість, але маленькими порціями; — завжди ретельно пережовуйте їжу, бо процеси травлення у шлунку утруднені через низьку кислотність; — хоча б тричі на тиждень займайтесь заспокійливими фізичними тренуваннями (хатха-йога, тай-цзи-цюань та інші); — практикуйте різні заспокійливі техніки (медитація, оздоровче дихання: почергове дихання лівою і правою ніздрями допомагає досягнути стану рівноваги між парасимпатичною і симпатичною нервовими системами); — намагайтесь уникати будь-яких психоемоційних чинників (перебування у натовпі, жорстокі фільми, суперечки, потужний шум тощо); — регулярно проходьте медогляд для своєчасного виявлення можливих захворювань.

Ключові моменти харчування Уникайте надмірного вживання м’ясних продуктів. Унаслідок зниженого вмісту соляної кислоти в шлунковому соці м’ясо погано перетравлюється й засвоюється, тому вживайте не частіше двох разів на тиждень, бажано нейтральних сортів (індичатина, курятина). Основне джерело білка для людей цього типу — соя, бобові й свіжа риба. Намагайтеся вилучити зі свого раціону свіжі молочні продукти, які спричинюють надмірне виділення слизу. У помірних кількостях вживайте кисломолочні. Не зловживайте зерновими (крупи, хліб, пластівці). Овочі й фрукти корисні у великих кількостях. Горіхи й насіння — це ваша їжа, вживайте їх досхочу, вони корисні для серцево-судинної системи. Надавайте перевагу продуктам, багатим на вітамін А: морква, шпинат, гарбуз, броколі. Для зміцнення імунітету пийте зелений чай.

ІІІ група крові допомагає пристосовуватися до змін Третя група крові з’явилася у людей ще пізніше — 15-10 тис. років до н.е. Її власниками були кочівники. Вони увібрали особливості «мисливців» і «землеробів», тому були дуже витривалими й міцними. Сучасні люди з ІІІ групою крові успадкували ці особливості. Вони гнучкі й чудово пристосовуються до змін. Якщо дві попередні групи характеризувалися прагненням до стабільності, то ІІІ група крові підштовхує до «мобільності». Люди ІІІ групи крові мають чудову фізичну форму. Що стосується їхніх проблемних місць, то це вразливість у разі стресів перед стійкими вірусними інфекціями (вовчак, розсіяний склероз), схильність до аутоімунних захворювань.

Життєві стратегії — правильно харчуйтеся: переборіть потяг до вуглеводної їжі, коли стомлені, їжте білкові продукти, харчуйтеся шість разів на день маленькими порціями, уникайте голодних дієт — це відчутний стрес; — дотримуйтеся режиму дня: лягайте спати не пізніше 23 години; — плануйте свої справи, це найкращий спосіб для людей ІІІ групи крові уникнути стресу; — вибирайте фізичні заняття, які навантажують і тіло, і мозок, але не потребують зайвого перенавантаження. Це теніс, велоспорт, гольф, східні єдиноборства, туристичні походи тощо; — для досягнення емоційної рівноваги практикуйте візуалізацію — уявляйте картинку бажаної для вас події, і вона матеріалізується. Люди з ІІІ групою крові за допомогою цієї психотехніки можуть досягнути чудових результатів і в реальному житті.

Ключові моменти харчування Кілька разів на тиждень їжте якісне м’ясо — воно потрібне вам для відновлення енергії, найліпше кролятину й баранину, а ось курятини слід уникати. Регулярно вживайте морську рибу. Риб’ячий жир допомагає боротися із запальними захворюваннями, активізує обмін речовин, поліпшує роботу щитоподібної залози. Вживайте молочні продукти — це ваша їжа. Приправи — петрушка, м’ята, імбир тощо — сприяють ліпшому засвоєнню їжі, не ігноруйте їх. Овочі та фрукти вживайте без обмежень (окрім помідорів, кукурудзи, бананів, хурми і гранатів). Зернові й крупи обмежуйте в раціоні. Доцільніше повністю вилучити зі свого меню гречку, арахіс, сочевицю, насіння кунжуту.

ІV група крові розвиває інтуїцію Четверта група крові з’явилася в людей усього близько тисячі років тому. Вважається, що це не пов’язано зі змінами навколишнього середовища, а є наслідком змішаних шлюбів. ІV група крові — це «хамелеон». Залежно від обставин, вона може виявляти ознаки інших груп крові. Її власники досить витривалі, як і представники І групи крові. Однак у разі постійних стресів їхня імунна система працює, як у людей з ІІ групою крові, тому вони мають підвищений ризик онкозахворювань. У людей ІV групи крові розвинуті інтуїція, творче начало, здатність подивитися на звичні речі з нетрадиційної точки зору, вони є одухотвореними людьми.

Життєві стратегії — виявляйте соціальну активність у дружньому для вас оточенні, уникайте ситуацій, пов’язаних з гострою конкуренцією; — змінюйте спосіб життя поступово, уникайте радикальності; — намагайтеся планувати своє життя; — хоча б двічі на тиждень займайтеся спортом, поєднуючи значні навантаження з вправами на розслаблення, медитацією; — знайдіть час для групової діяльності: гуртки, клуби, товариства; — намагайтеся хоч інколи побути на самоті; — займайтеся візуалізацією — створенням образів бажаних для вас подій; — уникайте стимулюючих продуктів: кава, алкоголь, киньте курити; — уникайте низькокалорійних дієт.

Ключові моменти харчування Вони є схожими з правилами харчування для людей з ІІ групою крові. Обмежте вживання червоного м’яса і зовсім відмовтесь від курятини. Намагайтеся, щоб головним джерелом білка для вас була риба (особливо жирна) і соя. Вживайте продукти з високим вмістом вітаміну А (шпинат, броколі, морква, гарбуз, абрикоси та ін). Відмовтесь від свіжого молока, щоб уникнути надмірного утворення слизу у вашому організмі. Щодо кисломолочних продуктів, то інколи їх можна вживати. Овочі можете їсти практично всі і у великій кількості, окрім помідорів. Фрукти — теж ваша їжа, виняток лише апельсини і банани.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також