Скільки і на що рівненські нардепи

2984 0

Ми у соцмережах:

Скільки і на що рівненські нардепи

На Рівненщину надійшло з держбюджету 65 млн. грн. Це так звані депутатські мільйони — виділені за розпорядженням Кабміну кошти на округи нардепам-мажоритарникам. Таких на Рівненщині є п'ять. Як і за часів Януковича, у розподілі коштів нічого не змінилося — насамперед гроші «на виборців» отримують наближені до влади.

Вознюк «подбав» про виборців найбільше

вознюк 3

Найбільше «вибив» на свій округ нардеп від «Народного фронту» Юрій Вознюк, який має тісні відносини з БПП. Свого часу навіть говорили про його перехід до президентської сили. Загалом на округ п. Вознюк отримав 25,3 млн. грн., з яких 18,7 млн. одержить найбільш близький нардепу Рівненський район: 11 млн. грн. — на реконструкцію школи у Корнині, ще 1,5 млн. грн. піде на ремонт вулиці Дачної у Квасилові, стільки ж на дитячий садок в Оржеві, ще мільйон — на ремонт вулиці Першотравневої у Грушвиці, решта — на дрібніші об'єкти. Гощанський район матиме 4,9 млн. грн. Левова частка суми піде на райцентр: 1,2 млн. грн. — на ремонт вулиці Соборної, 1,5 млн. грн. — на утеплення спортшколи та 1,2 млн. грн. на новітнє освітлення вулиць Незалежності, Застав'я та Молодіжної. Острозькому району дісталося тільки 1,3 млн. грн., сума розбита на облаштування дитячих майданчиків та освітлення. Найбільше — півмільйона гривень — на будівництво централізованого водопостачання у селі Вишеньки. Найменше коштів в окрузі п. Вознюка перепало Корецькому району — тільки 387 тис. грн. на дитячі майданчики та ремонт гуртожитку інтернату у Великих Межирічах.

Дехтярчук профінансує пам'ятник замість Луценка?

Олександр Дехтярчук (20)

Нардеп від БПП Олександр Дехтярчук має на округ 17,6 млн. грн. Дубно одержить 6 млн. грн.: 2 мільйони — на капремонт вулиці Сурмичі, 1 мільйон — на завершення реконструкції клубу, півтора мільйона — на ремонт перехрестя вулиць Семидубська та Мирогощанська, 925 тисяч — на ремонт спортивного майданчика школи №1. Окрім того, півмільйона з державного бюджету піде на зведення пам'ятника борцям з незалежність України, який встановлять у центрі міста. Що цікаво: зводити його обіцяли суто за кошти меценатів. Як подейкували, пам'ятник мала фінансувати родина Луценків. Села Дубенського району матимуть 2,3 млн. грн.: 500 тис. грн. на реконструкцію дитсадка у селі Молодаво, стільки ж на ремонт школи у селі Княгинин, 700 тис. грн. на ремонт даху школи у Рачині. Демидівський, найменший район області, отримає півтора мільйона, з яких 684 тис. грн. спрямують на реконструкцію школи у селі Княгинине, а 0,5 млн. грн. — на реконструкцію НВК у Боремелі. На Здолбунівський район виділили 3,7 млн. грн.: 650 тис. грн. на ремонт дитсадка «Малятко» у Мізочі, 600 тис. грн. на реконструкцію рампи приймального відділення районної лікарні, стільки ж на ремонт даху районного центру творчості дітей у Здолбунові. Млинівський район матиме 2,6 млн. грн. З них мільйон спрямують на капремонт стадіону «Колос» у Млинові, 712 тис. грн. — на дах, вікна та двері Хорупанської ЗОШ, 500 тис. грн. — на заміну котла млинівської школи та 440 тис. грн. — на вуличне освітлення у селі Маслянка. Радивилівський район, що теж в окрузі пана Дехтярчука, одержить 1,5 млн. грн., які порівну розділили на три об'єкти: заміну вікон та дверей дитсадка «Сонечко» у Радивилові та ремонт тротуарів на вулицях Парковій і Почаївській.

Яніцький постарався більше, ніж Євтушок

яницький василь

Василь Яніцький

Ще один БППівець — Василь Яніцький — «вибив» для свого округу 8,2 млн. грн. Місту Вараш виділили з держбюджету 1,1 млн. грн., з яких 700 тис. грн. (найбільша сума) спрямовано на будівництво майданчика для міні-футболу. Володимирецький район одержить 1,7 млн. грн., 919 тис. грн. з них — на капремонт покрівлі НВК у селі Кідри. 800 тис. грн. з 2,1 млн. грн., які спрямували на Дубровицький район, піде на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу на вулиці Червоного Хреста у Дубровиці, решта — на ремонти навчальних закладів та заміну вікон у неврологічному відділенні райлікарні. депутат євтушок

Сергій Євтушок

Зарічненський район має 2,8 млн. грн.: по півмільйона гривень на будівництво стадіону у Зарічному та капремонт системи опалення школи у селі Борове, а найбільше — 1,2 млн. грн. — витратять на будівництво майданчика для міні-футболу в Зарічному. 2,6 млн. грн., виділених на Рокитнівський район, розділено на шість об'єктів, серед яких — капремонт вулиці Заводської у селі Остки (500 тис. грн.) та вулиці Соборної у селищі Томашгород (500 тис. грн.). Натомість три інших північних райони Рівненщини, від яких нардеп — «батьківщинівець» Сергій Євтушок, з держбюджету отримали тільки 1,6 млн. грн. Костопільський район має найбільше — 1,3 млн. грн.: 297 тис. на капремонт вулиці Островського у райцентрі та 1 млн. грн. — на утеплення стіл та ремонт даху Костопільської ЗОШ №2. Березнівському району дісталося тільки 234 тис. грн. на заміну вікон та дверей школи №2 у Березному. А Сарненському району, найбільшому в окрузі, перепало мізерних 85 тис. грн. на заміну вікон у школах сіл Поляна та Ремчиці.

А Осуховський залишив Рівне без грошей

депутат Осуховський Рівне, від якого обраним народним депутатом є представник «Свободи» Олег Осуховський, фінансування взагалі не отримало. Щоправда, з держбюджету виділили 1,9 млн. грн. на обласну дитячу лікарню, що підпорядкована облраді: на оздоблення фасаду поліклініки, реконструкцію приймального відділення та оздоблення фасаду і заміну вікон ізоляційно-діагностичного корпусу. Але навряд чи ці кошти — заслуга саме п. Осуховського.

Алла САДОВНИК.

P. S. На сайті «Рівне ве­чір­нє» — інтерактивна карта з повним переліком об'єктів, на які виділили «депутатські кошти».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також