«Сквер нації» заклали містяни у Костополі

236 0

Ми у соцмережах:

«Сквер нації» заклали містяни у Костополі

Зі знанням справи висаджені деревця та кущі, рядки квітів, що цвітуть з весни й до осені, вимощені струмочки, озерце, місточок і навіть сад каменів. Усе це нагадує зовсім незвичний для громадського місця в Костополі японський сад. Це - «Сквер нації» біля ліцею №5 на вулиці Сухомлинського, нова локація для відпочинку у місті скромної краси.

Два роки невтомно працював над втіленням своєї ідеї і таки реалізував її костопільчанин Олег. Ідея здавалася нереальною з огляду на великий об’єм робіт і немалу вартість як для мешканця громади, який робив це без власної вигоди. Але допомогли люди, хто матеріалами, хто саджанцями дерев та кущів, розсадою квітів, а хто своєю працею, особливо важкою у спекотні місяці. Причому допомагали не абичим, а саме тим, що було потрібно. Долучалися батьки школярів ліцею №5, допомагали деякі установи, але без галасу і реклами у соцмережах, як люблять чиновники, повідомляє Костопільщина 21 століття..

Сам Олег також неговіркий, допомоги не просив - люди самі пропонували та іншим переказували. Особливий сенс у «Сквер нації» вклали жінки, котрі втратили на війні синів – на честь загиблих тут висадили молоді дубки.

Роботи тривають, адже, щоб ошатно виглядати, сквер потребує догляду. Так Костопільська громада знову показала, як може об’єднатися задля хорошої справи, і - що важливо - довести її до завершення.

Читайте також: Облаштовують сквер у Костополі небайдужі містяни. Хто допоможе? 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також