Склянку води з лимоном — і організм «запущено». Чи корисний цей напій усім?

1317 0

Ми у соцмережах:

Склянку води з лимоном — і організм «запущено». Чи корисний цей напій усім?

Багато хто щоранку випиває склянку води з лимоном — вважають, що так запускають роботу усього організму. Однак цей напій підходить не всім.

Вважається, що вода з лимоном покращує травлення. Однак гастроентерологи пояснюють, що насправді напій не стимулює травлення та не підвищує вироблення шлункової кислоти. Поліпшення люди можуть відчути лише через стимуляцію перистальтики шлунка, але ефект буде тимчасовим.

Вода з лимоном протипоказана людям, які страждають від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Кислий продукт подразнюватиме слизову оболонку шлунка та кишечнику і тільки посилює симптоми.

Якщо ж таких проблем немає, чому б не посмакувати цим корисним напоєм! Але його треба правильно приготувати. Так, ми знаємо, що лимон має багато корисних властивостей. Але при приготуванні напою важливо їх зберегти. Візьміть склянку теплої води і додайте до неї свіжий лимонний сік. Не додавайте цукру або інші солодкі добавки, оскільки це знищить корисні властивості лимону. Якщо вам потрібно підсолодити напій, то можна використовувати мед. Не використовуйте гарячу воду для приготування напою з лимоном, оскільки висока температура може знищити вітамін С.

Якщо ви замість свіжого лимона використовуєте лимонний концентрат або заморожений лимонний сік, то слід знати, що вони можуть містити консерванти та інші хімічні добавки, які можуть бути шкідливими для здоров’я.

Лимонний напій можна пити кожен день. Але не слід забувати про розумну міру, оскільки лимонний сік містить кислоту, яка може впливати на емаль зубів та подразнювати шлунок, якщо споживати великі кількості.

Лимонний напій, до речі, може допомогти в боротьбі зі стресом та втомою. Лимон містить велику кількість вітаміну С, який допомагає зменшити рівень кортизолу — гормону стресу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також