Собаковод Юрій Бойко ігнорує рішення суду і не звільняє територію, яка належить місту

3963 0

Ми у соцмережах:

Собаковод Юрій Бойко ігнорує рішення суду і не звільняє територію, яка належить місту

Апеляційний суд призначив новий розгляд у суді першої інстанції у справі рівненського власника розплідника тибетських мастифів Юрій Бойка. Також скасовано ухвалу місцевого суду, якою Бойка було звільнено від кримінальної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження щодо обвинуваченого було закрито.

Нагадаємо, рівняни, які проживають у районі вулиці Данила Галицького в Рівному, а також студенти Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Дем’янчука, змушені багато років сусідити з розплідником тибетських мастифів.

Рівненський собаковод Юрій Бойко, якому належать пси, ігнорує виконання рішення Рівненського міського суду від 20 жовтня 2016 року, залишене Рівненським апеляційним судом та Верховним Судом без змін, якими було задоволено позов Рівненської міської ради про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення розплідника собак.

Собаковод лише частково перевіз тварин в інше місце, в цілому ж розплідник і нині на самовільно зайнятій території, що належить громаді міста.

У Рівненському міському суді розглядається кримінальне провадження про обвинувачення Юрія Бойка за невиконання судового рішення.

Попри все, Юрій Бойко звернувся з клопотанням до місцевого суду про звільнення його від кримінальної відповідальності та закриття провадження у справі. 

Суд першої інстанції 28 вересня цього року клопотання обвинуваченого задовольнив. Юрій Бойко обвинувачувався у самовільному зайнятті земельної ділянки у кінці березня 2016 року, а злочин, передбачений ч.1 статті 197-1 Кримінального Кодексу України (Самовільне зайняття земельної ділянки)  є кримінальним проступком, отож місцевий суд звільнив собаковода від кримінальної відповідальності, бо минуло 2 роки з дня вчинення кримінального правопорушення і до дня набрання законної сили вироком. 

Ухвалу суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду оскаржили і прокурор, і представник потерпілого Рівненської міської ради.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила, що  скаргу прокурора задоволено, бо місцевий суд безпідставно не взяв до уваги ту обставину, що обвинувачений самовільно зайняв частину земельної ділянки, облаштувавши на ній вольєри для собак із березня 2016-го по березень 2020 року. Більше того, собаковод продовжує ігнорувати виконання рішення суду зі звільнення землі, яка належить громаді Рівного.

Апеляційну скаргу представника потерпілого Рівненської міської ради колегія суддів задовольнила частково.  Оскаржувану ухвалу місцевого суду, якою Юрія Бойка звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 197-1 КК України на підставі статті 49 цього Кодексу, суд апеляційної інстанції скасував та призначив новий розгляд у суді першої інстанції. Ухвала апеляційного суду оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: Власник мастифів Бойко «штурмує» рівненські суди

Справу власника мастифів Юрія Бойка продовжують розглядати у суді


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також