Сьогодні покажуть «Клеванську старовину»

966 0

Ми у соцмережах:

Сьогодні покажуть «Клеванську старовину»

Виставка з такою назвою відкриється в приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею 23 лютого о 14.00

Зокрема, будуть представлені архітектурно-реставраційні дослідження працівників і студентів кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП, археологічні артефакти та знахідки, живописні роботи художників Національної спілки художників України та мистецького об’єднання "Колоарт", а також роботи рівненського фотохудожника Олександра Харвата.

Рівнянам покажуть роботи десяти художників із Рівного та Львова. Учасники виставки: Павло Бенедюк, Микола Горєлов, Зоя Ємельяненко, Степан Карпюк, Тетяна Лукашевич, Ольга Побережна, Наталія Пушкар, Іванна Токар, Дана Якимчук /м. Львів/, Людмила Яремчук.

Архітектурна частина представлена реставраційним дослідженням архітектора-реставратора Оксани Байцар-Артеменко (м. Рівне). Дослідниця демонструє матеріали зондажів, муровані кам’яні елементи будівлі, а також етапи розвитку і розбудови Клеванського замку та зображує найцінніший з архітектурної точки зору вигляд замку.

Цікавим є також дипломний проект «Архітектурна реабілітація замку князів Чарторийських в смт. Клевань», виконаний випускницею кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП, яка пропонує один з можливих варіантів реконструкції та відбудови замку в його первісному вигляді.

Крім того, виставка вміщає матеріали з досліджень в центральній крипті костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії римсько-католицької церкви Луцької дієцезії у смт Клевань Рівненського району.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також