Сьогодні усі – на Козацьких Могилах у Пляшевій

2226 0

Ми у соцмережах:

Сьогодні усі – на Козацьких Могилах у Пляшевій

368-річницю Берестецької битви, в якій загинули тисяч козаків і селян, вшановують сьогодні в Національному історико-меморіальному заповіднику«Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району.

Митрополит ПЦУ Епіфаній провів богослужіння та вселенську панахиду за упокій загиблих козаків та новітніх українських героїв. У співслужінні взяли участь архієреї та духовенство з Усієї України. Богослужіння тривало з 9:00 до 12:30. Тисячі людей, які прибули сюди, хотіли побачити й почути Епіфанія, а ще більше – доторкнутися до владики, коли він проходитиме для покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви. Біля самого пам’ятника священики утворили живий коридор для проходження Митрополита.

На Козацьких Могилах працювало багато поліції, чергували кілька бригад «швидкої» медичної допомоги та бригада рятувальників. В урочистостях взяли участь лідери кількох політичних партій. Після Митрополита вони поставили до підніжжя пам’ятника корзини квітів, а згодом виступили зі сцени. У цей час відбувалася літературно-мистецька композиція «На поклін до Козацьких Могил».

Тут розгорнулася торгівля вишиванками та іншим крамом, на іншій локації готували козацький куліш, смажили м’ясо й торгували всілякими наїдками та напоями. Неподалік пам’ятника розгорнувся козацький табір. 

Усі фото -  Світлани Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також