Соки власного приготування

5218 0

Ми у соцмережах:

Соки власного приготування

Одного разу в гостях я спробувала соки домашнього виробництва — нехай вже мені вибачать великі та поважні виробники, але такого смачного соку, як тоді, більше мені куштувати не доводилось. Тому я звернулася за порадою до господині, чиї вміння були підтверджені найвищою дегустаційною оцінкою. Тож кілька рецептів домашнього соку від Марії Соломахи.

Особливо смачним мені видався томатний сік, зробити який зовсім не складно. Помідори, бажано соковитих сортів, потрібно переробити з допомогою соковижималки, перелити отриманий сік у велику каструлю чи миску, додати трохи цукру та солі за смаком, лавровий лист, кілька горошинок перцю, довести до кипіння, перелити в банки й одразу закатати. Якщо у когось у господарстві знайдеться соковарка (колись подібні вітчизняні прилади продавалися в господарських магазинах), то з її допомогою можна швидко й просто приготувати смачні соки з винограду, малини чи смородини. Залежно від солодкості ягід до них додають відповідну кількість цукру й засипають ягоди з цукром у соковарку. Абрикосовий сік можна приготувати так: абрикоси висипають у каструлю чи миску, додають трохи води, доводять до кипіння. Потім їх перетирають, отриманий сік виливають в каструлю, додають цукор, знову доводять до кипіння й потім закатують у банки. Приготовлені таким чином соки дуже концентровані — тому перед вживанням їх можна розводити водою. Ті, хто не любить надто солодких соків, можуть готувати їх без додавання цукру. Зберігати домашні соки можна впродовж 2-3 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також