Спеції, які можуть замінити ліки

711 0

Ми у соцмережах:

Спеції, які можуть замінити ліки

Багато спецій широко використовують не тільки в кулінарії, але і з медичною метою. Експерти виділили серед них три основні, які мають протизапальний ефект і можуть в деяких випадках замінити лікарські препарати.

Куркума. Ці прянощі надають стравам гострого смаку, приємного аромату і жовтого кольору. У складі куркуми є багато вітамінів — С, К, В, а також залізо, йод, кальцій, але основним її компонентом є куркумін — потужний антиоксидант з протизапальним ефектом. Регулярне вживання куркуми зміцнює імунітет, захищає організм від запальних процесів, а також покращує травлення.

Імбир. З кореня імбиру роблять лікарські настоянки, порошки і мазі, тому що він має багато корисних властивостей. За допомогою імбиру лікують розлади травлення, головні болі та інфекції. Ще ця спеція блокує фактори, що провокують запалення в організмі, і знижує ризик утворення тромбоцитів. Імбир добре поєднується з рисом, картоплею і м'ясом.

Босвелія. Екстракт цієї рослини використовують при багатьох захворюваннях, зокрема, артриті, остеохондрозі, подагрі, при болях в спині, при підвищених навантаженнях на опорно-руховий апарат. Босвелія полегшує біль подібно до нестероїдних протизапальних препаратів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також