Спирту у Шпанові не буде

3184 0

Ми у соцмережах:

Спирту у Шпанові не буде

У стані банкрутства Шпанівський експериментальний завод харчових екстрактів, на якому раніше виготовляли спирт та горілку, перебував 10 років — з ініціативи рівненського малого колективного підприємства-фірми «Меркурій». Торік завод все ж було визнано банкрутом, а у жовтні було продано з аукціону і його майно. Нові власники, яким будівлі та обладнання дісталося за третину справжньої вартості, збираються виробляти у Шпанові біоетанол, екологічну добавку до бензину.

Шпанів спиртзавод

Представник «Тедвін Україна» просить погодження облради на використання свердловин колишнього спиртзаводу. Питання це розглядатимуть на сесії облради
Завод дістався у власність кіпрській компанії «Тедвін Лімітед» — за близько 10,5 млн. грн., що на третину менше від стартової аукціонної ціни. Прокуратура та один із кредиторів заводу — київське ТзОВ «Бізнесфакторсервіс» — намагалися скасувати результати торгів, які проводила, до речі, товарно-сировинна біржа «Епсілон». Посилаючись, зокрема, на те, що про аукціон не було відомо. Проте рівненські господарські суди у позові відмовили. Кіпрська компанія нині вже не є власницею майна заводу. Офіційно будівлі належать ТзОВ «Тедвін Україна», яке зареєстрували наприкінці минулого року у Шпанові і яке належить киянці Віолетті Кальмбах, інформації про яку — катма. Втім, «Тедвін» нічого не вироблятиме на території заводу, а лише здаватиме його в оренду товариству «Рівне-етил», яке планує там до кінця року запустити виробництво біоетанолу. ТзОВ «Рівне-етил», як і «Тедвін Україна», було засновано наприкінці минулого року в селі Малий Шпаків Рівненського району. Власником його є колишній директор збанкрутілого шпанівського спиртзаводу Сергій Григоренко. Олег Франко, ліквідатор Шпанівського експериментального заводу харчових екстрактів: — Завод оголосили банкрутом через борги більше 10 років тому. Років три, як там нічого не виробляють. Офіційно завод як юридична особа ще не ліквідований, але майна він уже не має.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також