Спорткомплекс на Макарова поставлять «на паузу»?

4866 2

Ми у соцмережах:

На будівництві спорткомплексу на Макарова

Віталій Коваль, який лише два тижні на посаді голови ОДА, вирішив повністю змінити керівництво одного з найвпливовіших департаментів — будівництва. Зранку минулої п’ятниці голова зібрав на нараду підрядників, які будують за бюджетні кошти в області, а по обіді уже підписав заяву на звільнення директора департаменту Ярослава Мазярчука.

Пана Мазярчука на посаду директора призначили у 2016 році. Перед тим він очолював управління капітального будівництва при департаменті і, фактично, на вищу посаду переніс старі звички: більше переймався тим, як працюють підрядники, активно їздив на будівництва, а ось проведення тендерів, до яких було найбільше претензій, залишив на свого заступника — Вадима Бобрікова. За нашою інформацією, пана Бобрікова, який на посаді заступника «пережив» уже кількох директорів департаменту, також планують звільнити. А поки пан Бобріков у відпустці, без посади залишився інший заступник — Олександр Карачанський. Його звільнили у понеділок.

Для мене прохання написати заяву за згодою сторін стало несподіваним, — зазначає Ярослав Мазярчук. — Але все одно скоро я б і сам пішов: у березні мені буде 60 років. Як на мене, зміни у департаменті все ж правильні: має зайти молодь, закрутити процес, зробити щось краще, аніж ми робили. Виконувати обов’язки директора призначили Віталія Кардаша. Це хороша рокіровка. Він працював у департаменті, його знає колектив.

38-річний Віталій Кардаш поки призначений лише виконувачем обов’язків директора департаменту. Проте його кандидатуру розглядають для більш довготривалого призначення. З минулого року він працював начальником новоствореного при департаменті будівництва управління дорожнього господарства. Доти працював на керівних посадах у приватних товариствах: у банківській сфері, теплоенергетиці, автомобільному бізнесі та сільському господарстві, зокрема, був фінансовим директором у групі компаній «Укрлендфармінг».

Віталій КардашПризначення Кардаша — цілком логічне, адже саме з ним Коваль активно працював останній рік. ТОВ «ВВ Монтаж», директором якого був Віталій Коваль, з вересня 2018 року виграло 13 тендерів на ремонт місцевих доріг на Рівненщині на загалом чималу суму — 183,9 млн грн.

Віталій Кардаш зазначає:

У мене – нарада за нарадою. Спілкуємося з підрядниками, кажемо їм простою і доступною мовою: «Хлопці, працюйте, заробляйте чесно, не крадіть і не беріть на себе того, що не можете зробити». Хто не розуміє, той буде мати проблеми. Поки що ніхто не сказав, що не буде виконувати умови, а умови ми поставили жорсткі. Є, наприклад, підрядники, які набрали на себе багато робіт і не встигають їх виконувати. З ними будуть розірвані договори.

Ми детально вивчаємо всі об’єкти, буде серйозний перерозподіл коштів. Не розтягуватимемо процес перевіри на довго: чітко визначимо об’єкти, які будуть здаватися в експлуатацію у цьому році і, у першу чергу, їм передбачимо кошти. Щодо тих об’єктів, які ще не розпочинали, то повністю переглянемо їхню проектно-кошторисну документацію. З частиною підрядників договори буде розірвано. Основний принцип: усе має бути зроблено якісно, у терміни і у межах фінансування.

Також будемо підіймати питання про знесення деяких об’єктів і будівництво їх «з нуля». Наприклад, радимося, чи доцільно добудовувати довгобуд на вулиці Коновальця у Рівному під дитсадок. Вже витратили близько 2 млн грн тільки на те, щоб очистити та обгородити його територію. Вартість самої добудови довгобуду – близько 130 млн грн, і це без врахування, що вже потрібно проводити коригування проекту. Будівництво нового дитсадка, з врахуванням сучасних технологій, буде дешевшим. Проте будь-якого рішення ще немає. Ми враховуємо усі нюанси.

Загалом ми призупинили всі платежі, поки не розберемся із будівництвами. Спорткомплекс на Макарова також на стадії «паузи». Поки що не можу сказати нічого щодо його фінансування. Але документація буде коригуватися.

На особливому контролі у голови ОДА – рівненський аеропорт, оскільки він важливий для залучення інвестицій в області. Думаю, ми швидко доведемо до логічного завершення ситуацію з руліжною доріжкою (її не можуть здати в експлуатацію ще з 2017 року – Ред). Думаю, в інтересах підрядника (Стидь-Декору – Ред) доробити її якісно та за власний кошт.

Паралельно ми збираємо команду. Буде оголошено конкурс на посади заступників, тож поки конкретних прізвищ немає. Мені пропозиція виконувати обов’язки директора департаменту була несподіваною – як грім серед ясного неба. Озвучили її у п’ятницю. Погодився, бо є певні принципи та позиції, в яких ми схожі з командою, що прийшла. Мені був запропонований шанс змінити щось не лише у питанні будівництва та ремонту доріг, де ми вже намагалися ламати схеми, а загалом у всій будівельній галузі області. До речі, був аудит Офісу президента, тож у Києві добре володіють інформацією про процеси, які відбувалися та відбуваються тут, на Рівненщині.  

Алла САДОВНИК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також