«Справами» корнинського голови займеться прокуратура?

3222 6

Ми у соцмережах:

Роман Горбатюк-Василейко

Найчастіше корупція і зловживання у місцевій владі стосуються виділення землі. Мабуть, саме тому деякі земельні рішення, підписані корнинським сільським головою Романом Горбатюком-Василейком, занепокоїли депутатів і зацікавили контролюючі та правоохоронні органи.

Мова йде про рішення №1482 від 27 червня 2018 року, яким громадянці Банащук Н.В. безоплатно виділялась земельна ділянка під будівництво. Це рішення насторожило депутатів, і вони звернулись до відповідних органів. Аби ті вивчили всі обставини і дали фахову оцінку.

Розглянувши звернення і вивчивши всі матеріали, Головне управління Держгеокадастру в Рівненській області дало такий висновок: «При аналізі прийнятих рішень та проекту землеустрою встановлено, що передача у приватну власність земельної ділянки громадянці Банащук Н.В. відбулась з порушенням вимог земельного законодавства…». Цікаво, що згаданий проект землеустрою чомусь погоджувався не в Рівненській області, а управлінням Держгеокадастру в Донецькій області.

Зацікавили ці земельні питання корнинського сільського голови й правоохоронні органи. Так, на звернення депутатів Корнинської сільської ради у поліції відповіли, що згадане рішення прийнято з порушеннями закону. У документі Департаменту захисту економіки ГУ НП у Рівненській області йдеться, що: «…розробка документації та прийняття рішення відбулось з порушенням вимог земельного законодавства… За даним фактом матеріали перевірки скеровані до Рівненського відділення поліції».

Разом з тим на сесії Рівненської районної ради було прийнято рішення направити матеріали цієї земельної «справи» корнинського сільського голови на розгляд Рівненської місцевої прокуратури. І тепер вже від правоохоронців залежить, яке покарання отримає Роман Горбатюк-Василейко за незаконні рішення щодо виділення землі.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також