Справу закрили: слідство не довело, що судмедексперт вимагав гроші за розтин тіла

2845 0

Ми у соцмережах:

фото - vz.kiev.ua

Люди часто розповідають про те, що платять експертам, але якщо роблять це з власної волі і без вимагання, то це не злочин.

Кілька років тому  мешканка Соснового на Березнівщині Надія Мисюк втратила свою єдину дочку – молоду жінку збив автобус. Робити розтин тіла у Березне приїхав судмедексперт з Костопільського відділення обласного бюро судово-медичної експертизи. І, як пізніше стверджувала жінка, вимагав у неї близько 1500 гривень за огляд тіла та видачу висновку про смерть. Гроші зібрали родичі й заплатили.

Пізніше Надія Мисюк подала заяву депутату Рівненської облради Миколі Мельнику, на підставі якої він звернувся в Здолбунівську місцеву прокуратуру, і там відкрили кримінальне провадження.

Як розповів РВ депутат Микола Мельник, слідство тривало недовго, й за місяців три він отримав повідомлення про закриття провадження через недоведеність вини експерта у тому, що він вимагав і брав гроші за розтин, який мав проводити безкоштовно. Микола Мельник зауважує, що люди часто розповідають про те, що платять експертам, але якщо роблять це з власної волі і без вимагання, то це не злочин. Факти вимагання оплати за послуги, які надають безкоштовно, потребують доведення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також