Стала відома доля хлопчика, який розчулив всю Європу, йдучи від війни у чужу країну (ВІДЕО)

14308 0

Ми у соцмережах:

Стала відома доля хлопчика, який розчулив всю Європу, йдучи від війни у чужу країну (ВІДЕО)

На польському пункті пропуску Медика днями зняли відео, головним героєм якого став маленький українець, котрий перетинав кордон. Хлопчик відчайдушно плакав, покидаючи рідну країну через війну з росією.

Відеозапис був зроблений іноземними журналістами, а в Україні його поширив нардеп Олексій Гончаренко. У тепло одягненого хлопчика при собі пакет із речами і, схоже, якийсь солодкий смаколик. Кадри стали вірусними серед іноземців – їх опублікували чи не всі західні ЗМІ.

А сьогодні про долю Івана розповіла  у Фейсбуці благодійниця Ольга Руднєва: 

- Це Іван. Йому 5 років. Два дні тому він вирушив з Києва після того, як був втрачений зв’язок з його батьком. Прості люди передавали його з рук в руки, доки він не дістався Польщі.
Це Іра, вона була весь цей час на зв’язку з пересічними людьми, які були поряд з Іваном і вчора вночі нарешті забрала його на кордоні.
Сьогодні ми всі разом прокинулися в одній кімнаті нашого жіночого гуртожитку. Іван в безпеці. Мама Івана на зв’язку та є шанс, що згодом прилетить за ним в Польщу.
Я досі не можу повірити, що 5-річна дитина самостійно дісталася з Києва до Хельму. Досі не можу повірити, що вперше Іра написала мені 10 днів тому та приїхала сюди волонтером, а зараз ми прям рідні люди, що сплять та працюють разом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також