Стало відомо, від чого захворіли 16 учнів школи в Ясногірці

1981 0

Ми у соцмережах:

Стало відомо, від чого захворіли 16 учнів школи в Ясногірці

В Держпродспоживслужбі розповіли про результати епідеміологічного розслідування випадку масового захворювання дітей, що сталося в школі села Ясногірка ще минулого тижня.

 Нагадаємо, там 16 дітей звернулися по допомогу із симптомами харчового отруєння. Загалом 68 не прийшли до школи.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко розповів «РВ»:

-          Нам направили результати дослідження діток, які захворіли. В трьох виявили норовірус – це вірус, який викликає враження кишково-шлункового тракту. Інфікування відбувається при недотриманні особистої гігієни фекально-оральним шляхом. Викликає симптоми захворювання, подібні до сальмонели. Норовірус звідкись мав потрапити до дитини. 100% стверджувати, що винна кухня чи вода не можемо. У 80% випадків норовірус передається побутовим шляхом, 20% водним, але тоді було би набагато  більше хворих дітей. Норовірус, очевидно, був присутній в селі і до 1 вересня, просто з початком навчального року контакти збільшилися і виник спалах.

-          Сьогодні ТЕБ та НС Сарненської райдержадміністрації вирішуватиме, чи запрацює школа в Ясногірці. Наша рекомендація з понеділка відновити навчання з дотриманням всіх умов: ретельне миття, дезінфекція, провітрювання. На даний час робота харчоблоку не буде відновлена, поки не буде водопостачання, яке відповідатиме санітарним нормам.

За словами Василя Тонконоженка, також було обстежено 13 працівників, які обслуговували дітей в харчоблоці в той день. Ні носійство кишкових інфекцій, ні норовірусу не було зафіксоване. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також