Школа на Рівненщині — на карантині, бо дітей нудить

2912 0

Ми у соцмережах:

Школа на Рівненщині — на карантині, бо дітей нудить

Ясногірка — село на Сарненщині, яке не входить до «червоної» зони. Проте 500 тутешніх дітей вже тиждень не ходять до місцевої школи. Її закрили через те, що частина учнів відчули симптоми харчового отруєння.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Рівненській області Василь Тонконоженко:

— 16 дітей в Ясногірці звернулися по медичну допомогу до місцевої амбулаторії. Всі вони мали схожі симптоми: нудота, блювота та невисока температура. Це учні з різних класів початкової школи. Ніхто не був госпіталізований, тому що перебіг хвороби не був тяжким. Всі проходили лікування амбулаторно.

Проте цей випадок потрібно розслідувати. Ми відібрали матеріал для проведення лабораторних досліджень. Наразі маємо тільки частину результатів. Зокрема, не відповідає санітарним вимогам вода, що постачається на харчоблок. А ось страви, які ми дослідили, не містять патогенних мікроорганізмів. Проте ми ще не маємо результатів досліджень самих дітей, які захворіли, та персоналу шкільної їдальні. Після того, як їх отримаємо, зможемо робити висновки про причину захворювання.

Поки що школа на карантині, тобто навчання там не відбувається. Адже може виявитися, що причина масового захворювання не пов’язана з харчуванням у їдальні. Це може бути ротавірусна інфекція, і тоді потрібно, щоб деякий час діти не контактували одне з одним, щоб не продовжувався ланцюжок інфікування.

Тим часом в поліції повідомляють, що на навчання до школи в Ясногірці в той день, коли було зафіксовано спалах інфекції, загалом не з’явилися 68 дітей. Можливо, частина з них теж мала симптоми захворювання, проте по медичну допомогу їхні батьки не звернулися.

За фактом масового захворювання учнів слідчі Сарненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також