Стало відомо, яка доля чекає на Млинівську гімназію

1309 0

Ми у соцмережах:

Стало відомо, яка доля чекає на Млинівську гімназію

Вчора, 14 липня, в Рівненські ОДА відбулася робоча нарада щодо майбутнього Млинівської гуманітарної гімназії, навколо якої розгорівся скандал. Нарада була закритою. Розпочавшись о першій дня, тривала сім годин. На ній були присутні і депутати, і представники обласного управління освіти, і млинівські чиновники.

 Як писала раніше «РВ», Млинівська гуманітарна гімназія за рішенням Млинівської селищної ради підлягала оптимізації, як і школа №3. Як повідомляє UA:Рівне, журналістів на цей захід не пустили, як і млинівчан, які виступають проти закриття навчального закладу. Проте голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький розповів нам про досягнуті домовленості:

"Пропозиція була, дослухатися до Міністерства освіти і зберегти керівний склад гімназії. Область і район, і в тому числі депутат ВР Олександр Дехтярчук, пообіцяли, що будуть допомагати коштами. Саме по освітянах. Тобто, усі освітяни залишаються. Але усі логістичні переміщення зберігаються. Тобто гімназія переміщується в приміщення 3-ї школи, з якої робимо ліцей. Дітей об’єднуємо під одним дахом, але під різними навчальними планами і базами. Тобто буде там і ліцей і гімназія. Щодо приміщенні, де була гімназія, то воно вивільняється. Там будуть заклади позашкілля, дитячий садочок, так як і планувалося, це дасть економію".

Водночас, протестуючі жителі Млинова залишилися не задоволені результатом домовленостей. 15 липня о 9-й ранку у них була запланована зустріч з головою Млинівської РДА Петром Рухером та народним депутатом Олександром Дехтярчуком, аби обговорити свої подальші дії.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також