Старий «Авангард» уже руйнують. А коли збудують новий?

2160 0

Ми у соцмережах:

Старий «Авангард» уже руйнують. А коли збудують новий?

На територію стадіону «Авангард», що у Рівному, таки ступила нога будівельника. Але на три тижні пізніше, ніж це планувалося в угоді. Компанія «Фіалка», яка й виграла тендер на проведення робіт, пригнала цього понеділка до спортивної споруди екскаватори та крани.

Перед півсотнею будівельників стоїть завдання до кінця травня розібрати та вивезти усі старі конструкції, щоб можна було займатись підосновою для нової арени. Для того, щоб роботи не зупинилися, до кінця року потрібно відшукати 100 мільйонів гривень.

Половину цієї суми уже виділила Рівненська міська рада. Однак цих грошей вистачить, щоб оплачувати роботу будівельників лише до початку вересня. Допомоги місто проситиме у державного бюджету. Бо вартість реконструкції чимала — 202 мільйони гривень. І тут усе тримається на особистих домовленостях міського голови Рівного Володимира Хомка із політиками, на які точно накладуть відбиток майбутні вибори. Хоч лише від безперервного фінансування залежить, чи встигнуть збудувати новий стадіон до 2021 року.

Юрій Фалко

Юрій Фалко, директор фірми «Фіалка»:

— У нашої компанії є гарантії від міської влади, що гроші на реконструкцію «Авангарду» будуть. Розуміємо, що у фінансуванні можливі перерви. Тому всі наші постачальники матеріалів повідомлені, що з ними можуть розрахуватися трохи пізніше. Хоч мені важко сказати, наскільки довго ми зможемо працювати без фінансування. У нас є усі технічні потужності, щоб вчасно завершити реконструкцію «Авангарду» до 2021 року. Однак лише за умови того, що не буде проблем з фінансуванням.

За перших 50 мільйонів гривень, які виділила Рівненська міська рада, буде оплачено роботу техніки та закупівлю матеріалів. Одразу після демонтажу західної та східної трибун буритимемо палі. Глибина їхнього залягання в середньому становитиме 12 метрів. Вони стануть основою для двох табло на північній та південній трибунах. Загалом для основи нового стадіону буде забито 600 таких паль. Потім почнемо виготовляти металоконструкції.

Володимир Хомко, міський голова:

— Є домовленості з міністром регіонального розвитку Геннадієм Зубком, що стадіон «Авангард» отримає підтримку з держбюджету. Виділити з міського бюджету менше, ніж 50 мільйонів гривень ми не могли. Бо у Києві в міністерстві нас не зрозуміли б та точно не допомогли б з фінансуванням. Хоч деякі депутати хотіли зірвати це голосування на сесії, попередньо обдзвонюючи інших.

Нагадаю, що новий стадіон буде універсальним. Тобто на ньому можна буде проводити змагання з футболу та легкої атлетики. Плануємо з міністром спорту України підписати угоду, щоб максимум спортивних зборів та змагань проходило саме на «Авангарді». Адже збудувати стадіон мало, потрібно зробити так, щоб він сам на себе заробляв.

Олександр Алембіта, директор стадіону:

— Усі спортивні секції уже звільнили підтрибунні приміщення. Із усього штату безпосередньо на стадіоні залишаться лише директор, головний бухгалтер, інженер та електрик, які стежитимуть за реконструкцією. Старі бігові доріжки передамо рятувальникам — вони встановлять їх у себе на вулиці Млинівській, щоб проводити змагання. Стільці здамо як звичайну пластмасу — вони зроблені з не дуже якісного матеріалу, тому сумнівно, що їх можна буде ще десь використати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також