Старий будинок на Шкільній: добудують чи знесуть?

1768 0

Ми у соцмережах:

Старий будинок на Шкільній: добудують чи знесуть?

Стара двоповерхівка на вулиці Шкільній, що у центрі у Рівного, нещодавно опинилась за будівельним парканом. Раніше звідти виїхали усі орендарі. А тепер там хазяйнує будівельна бригада, яка уже повибивала в будинку вікна та двері. Спостерігаючи за цим, любителі старовини захвилювалися — чи не розвалюють будинок, щоб на його місці побудувати щось нове?

Ця будівля зараз належить товариству «Шериф-СВ», засновником якого є рівнянин Вадим Сабадишин та компанія «МБР Україна». Ця фірма кілька років тому викупила його, а в червні 2016 року отримала й землю під ним в оренду на 50 років. У 2018 році управління містобудування та архітектури Рівного видало дозвіл на реконструкцію будівлі. Директор фірми «Шериф-СВ» Олександр Приймак запевняє, що зносити будинок не планують — розповів, що буде тут в майбутньому оздоровчий центр. Як видно з містобудівних умов та обмежень, власник будинку має намір надбудувати до нього офісні приміщення.

Цей будинок довго стояв без ремонту, хоч, видно було і ззовні, і всередині, вкрай його потребував. Але власник лиш здавав його в оренду різних фірмам. І нібито кілька років тому вже й були спроби його продати. Кажуть, пропонували будівлю за 250 тисяч доларів. Однак покупців не знайшлося, бо вона перебуває в дуже занедбаному, аварійному стані.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також