Столітню садибу Пісюка віддали депутату Годі

1268 0

Ми у соцмережах:

Столітню садибу Пісюка віддали депутату Годі

Ще понад 10 років тому була озвучена вперше ідея Мар’яна Годи, власника рівненського пивзаводу та депутата міської ради, облаштувати музей пива у столітньому будинку Пісюка, власника на той час броварні «Бергшлосс». Але в цій садибі, що на сучасній вулиці Петра Могили, працює міський Центр творчості учнівської молоді.

Коли ж згодом п.Года почав просувати цю ідею, пропонуючи переселити творчих учнів у сусіднє приміщення, яке йому належить, то наштовхнувся на спротив і батьків, і колективу центру. Навіть чимало депутатів вважали такий обмін «дерибаном» майна міста.

Мар’ян ГодаНа початку минулого року Мар’ян Года вирішив зробити паузу, так це прокоментувавши:

— Оскільки облаштування музею пива для мене є іміджевим проектом, а скандал піднявся великий, то я вирішив на деякий час забути про цю ідею. Бо не хочу, щоб мене звинувачували, ніби наступаю на інтереси дітей. Моя пропозиція досі в силі, про це знає керівництво міста. Але громаді вирішувати, що з нею робити.

Пауза завершилась тим, що минулого четверга міськрада Рівного дозволила обміняти столітню будівлю на один поверх у приватній будівлі, що знаходиться поряд. Таке рішення на сесії підтримав 31 депутат із 39 присутніх.

Тож тепер вихованці міського Центру творчості учнівської молоді, які там займаються, переїдуть на третій поверх поряд розташованої приватної будівлі Мар’яна Годи.

Міський голова Володимир Хомко назвав рішення депутатів компромісним, але правильним:

— Года робить дуже красивий квартал, і цей будинок там дуже важливий елемент. Він хоче зробити його повну реконструкцію, таким, яким він був до війни. Дітям пропонують набагато краще приміщення. Я не бачу причини, щоб не зробити класну справу для міста.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також