Святкування дня народження на базі на Рівненщині завершилося стріляниною

6327 0

Ми у соцмережах:

Андрій з пораненням ноги був у лікарні

У п’ятницю, 21 травня, компанія молодих людей приїхала на базу відпочинку у селі Ходоси відсвяткувати день народження подруги Андрія Грушицького. Поселилися у будинку, включили музику, випили трохи пива. Святкування закінчилось несподівано. Андрій раптом перестрибнув через паркан, бо почув жіночий крик про допомогу.

Пролунали постріли, друзі почули крики Андрія та побігли йому на допомогу. Той, хто у нього стріляв, втік. Іменинниця подзвонила своїм батькам. Вони приїхали на базу відпочинку та викликали швидку допомогу. Вона відвезла пораненого до Рівненської міської лікарні. В Андрія були вогнепальні поранення лівої ноги і осаднення голови. Лікарі надали першу медичну допомогу, обробили рани. Андрія вже виписали з лікарні, призначивши амбулаторне лікування вдома. Щоправда, дорогою додому він знепритомнів. Тож Андрія відвезли в обласну лікарню. Там йому зробили МРТ голови і також відпустили додому.

База відпочинку у Ходосах

Власник бази відпочинку Олександр Вітрук телефоном розповів журналістам Суспільного, що того вечора його на території бази не було. Про ситуацію дізнався від охоронця. Також йому писала подруга пораненого Андрія.

Андрій Грушицький, потерпілий:

— Близько 21-ї години я почув — якась жінка кричить і благає про допомогу. Я переліз через паркан на дорогу, бо територія була закрита. І тут почув ззаду постріли. Спочатку не зрозумів, що це робиться. Дивлюсь — пістолет направлений в голову… Пролунав перший постріл. Я відчув біль в голові, стояв дзвін у вухах та на кілька секунд втратив свідомість і впав на землю. Пізніше були інші постріли по ногах та побиття. Я кричав, що з бази клубу Бермуди, але ніхто не слухав.

Олександр Вітрук, власник бази відпочинку:

— Охоронець зразу сказав, що викликайте швидку допомогу, але вони сказали: нам не потрібно. І мене звинувачують в халатності, що ми не посприяли поліції. В мене ж є переписка телефонна цієї дівчини. Вони не хотіли проблем з поліцією, просто вживати треба менше алкоголю, це тоді було би правильно.

Олег Грушицький, батько потерпілого:

— Коли мені вночі зателефонував чоловік та сказав, що треба під’їхати у лікарню, бо син поранений, я спершу не повірив. Подумав, що телефонують шахраї. Втім, це виявилось правдою — сина я справді знайшов у лікарні. Власник бази відпочинку просив подругу Андрія не звертатися до поліції. Пропонував домовитися, залагодити, щоб до ранку не викликали поліцію. Коли ж ми вже зв’язалися з власником, то він запевняв, що такого не говорив, але в нас є скріншоти переписки з власником бази клубу Бермуди та іменинницею Дашею. Мені також зателефонувала жінка — дружина стрільця. Вона не назвалась та стала звинувачувати Андрія та друзів у тому, що вони нібито незаконно проникли на територію, де вона відпочивала з чоловіком та дитиною, отож сприйняли їх за злодіїв. Вона стверджувала, що про допомогу нікого не благала і не кричала. Але це цілковита дурниця, бо Андрій та його друзі ніколи та нічим протизаконним не займались.

Марія Юстицька, речниця Нацполіції в області:

— За фактом хуліганства слідчі розпочали досудове розслідування за статтею 296 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять слідчі дії та розшукові заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину. За такі дії передбачено штраф від 8500 до 17000 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або ж обмеження волі на строк до п’яти років.

Жанна ПІНЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також