Суд не відпустив з СІЗО водія, який скоїв смертельну ДТП у Костополі

1251 0

Ми у соцмережах:

Суд не відпустив з СІЗО водія, який скоїв смертельну ДТП у Костополі

Костопільчанин очікуватиме вирок суду в Слідчому ізоляторі Таке рішення ухвалив Рівненський апеляційний суд, залишивши ухвалу Костопільського районного суду від 12 січня 2021 року про обрання Павлу Золойко запобіжного заходу - тримання під вартою строком на 60 діб без визначення альтернативного запобіжного заходу — застави, без змін, а апеляційну скаргу захисника обвинуваченого — без задоволення.

Нагадаємо, 32-річний Павло Золойко, житель Костополя, торік у ніч проти 3 жовтня сів за кермо свого автомобіля «Volkswagen Golf», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння (пізніше експертиза підтвердить наявність 1,37 проміле алкоголю в його крові), та скоїв наїзд на чотирьох чоловіків, один з яких помер на місці ДТП, інший потрапив до реанімації, ще двоє отримали тілесні ушкодження, які їх життю не загрожували.

Водію оголосили підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого та заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Оскільки місцевий суд обрав обвинуваченому винятковий запобіжний захід — тримання під вартою, до Рівненського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга захисника підозрюваного, у якій йшлося про незаконність та необґрунтованість судового рішення, яке апелянт просив скасувати та постановити нове, відмовивши у задоволенні клопотання про обрання його підзахисному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, та обрати запобіжний захід — домашній арешт. Підставою для такого рішення, на думку захисника, є відсутність ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, визнання обвинуваченим своєї вини, співпраця зі слідством та судом, а також часткове відшкодування потерпілій стороні моральної та матеріальної шкоди.

Проти задоволення апеляційної скарги захисника обвинуваченого виступив прокурор, звернувши увагу колегії суддів на те, що чоловік сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння, а під колеса його транспортного засобу потрапили четверо чоловіків, один з яких загинув.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що суд прийшов до висновку про залишення ухвали Костопільського районного суду від 12 січня 2021 року без змін, а апеляційної скарги захисника підозрюваного — без задоволення. Костопільчанин у СІЗО перебуватиме щонайменше до 12 березня 2021 троку.

Читайте більше: Розкаявся у суді за смертельне ДТП, бо рік тому так само збили його матір

Чоловік, який у Костополі в’їхав у натовп людей, просився додому


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також