Суд повернув у власність держави землі та водойми на Рівненщині, які коштують мільярди гривень

5913 0

Ми у соцмережах:

Фото Суспільного

На Рівненщині суд повернув у власність держави водойми та землі природного заповідного фонду у Новомалині вартістю 3,2 млрд грн. З колишнім орендарем розірвали договір, бо він порушив умови та не сплачував оренду.

Господарський суд Рівненської області задовольнив позов прокуратури та розірвав договір із його орендарем. У власність держави повернули земельні ділянки площею 273,2 га та водойми площею 182,9 га, повідомила Рівненська обласна прокуратура.

- Орендар отримав в оренду земельні ділянки в межах Національного природного парку "Дермансько-Острозький". Проте використовував їх, не сплачуючи орендної плати та порушуючи одразу кілька інших умов договору, що стало підставою для його дострокового розірвання, зазначила Суспільному речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Як повідомляють у прокуратурі, водні об’єкти надали в користування з порушенням вимог законодавства. Відтак в орендаря відсутні правові підстави для користування цими водоймами.

Рішення суду набрало чинності 7 листопада 2023 року, його скерували його до виконання.

Судова справа
Здолбунівська окружна прокуратура в інтересах Рівненської ОВА та Острозької міськради подала позов до суду на підприємця та власника рибного господарства "Ферма Співака" Віктора Співака.

Серед вимог прокуратури:

розірвати договір оренди земельної ділянки від 12 серпня 1999 року з підприємцем;
зобов`язати Віктора Співака повернути ОВА земельну ділянку площею 267,6 га, а Острозькій міськраді — землю 5,4 га та загальною площею 273,2 га;
визнати недійсним договір оренди водного об`єкта від 1 березня 2002 року;
зобов`язати підприємця та рибне господарство "Ферма Співак" повернути ОВА водні об`єкти площею 182,9 га — Новомалинське водосховище площею 181,2 га, чотири зимувальні ставки, п`ять технологічних водойм та регулюючу ємність.

На судове засідання 10 жовтня 2023 року не з`явились представники Острозької міської ради та відповідач. Відтак справу розглядали за їхньої відсутності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також