Суд розглянув першу справу щодо порушення правил карантину

2845 0

Ми у соцмережах:

Суд розглянув першу справу щодо порушення правил карантину

23 березня 2020 року на адресу Костопільського районного суду Рівненської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення щодо жительки м. Костопіль Рівненської області за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей). В результаті порушення в цьому не знайшли.

 Згідно протоколу жінка К. не припинила роботу магазину в м. Костопіль, чим порушила  вимоги п.3 ч.2 постанови Кабміну від 11 березня 2020 року №211.

Справу відносно неї  25 березня 2020 року Костопільским районним судом закрито у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

В судовому засіданні  встановлено, що товариство, в якому працює гр. К. є суб’єктом господарської діяльності та у відповідності до переліку груп виду економічної діяльності відноситься до суб’єкту, який здійснює роздрібну торгівлю харчами. Крім того, вона є найманим працівником - старшим продавцем четвертого розряду, що працює по трудовому договору, і не є власником товариства чи його посадовою особою.

Таким чином, суд прийшов до переконання, то вона не є суб’єктом правопорушення, передбаченого   ст. 44-3 КУпАП, а тому в її діях відсутній склад адміністративного правопорушення.

Постанова суду не набрала законної сили.

 Додатково: в період запровадження карантину в Україні до Костопільського районного суду надійшло два адміністративні протоколи про порушення правил щодо каранину, один з них розглянуто судом, а інший – перебуває на розгляді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також