На Зорянському елеваторі завершили аграрний рік

1039 0

Ми у соцмережах:

На Зорянському елеваторі завершили аграрний рік

Якщо зазвичай у господарствах сільськогосподарський рік завершується восени, коли з полів збирають урожай, то на елеваторі аграрний рік добігає кінця тоді, коли зібраний урожай перероблено і реалізовано із складів. Принаймні саме так стверджує завідувач елеватора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Володимир Якута.

У зимовий період у ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що в Рівненському районі, активно реалізують вирощений урожай і відправляють його покупцям. Перш за все це насіння соняшнику та кукурудзи. Відвантаження урожаю відбувається як автомобільним транспортом, так і залізничним. Залізничну колію тут збудували ще в період господарювання засновника Зорі, багаторічного очільника Володимира Антоновича Плютинського. А з приходом на зорянські землі Групи компаній «VITAGRO» здійснили реконструкцію залізничної колії. Тож наразі частину зерна відвантажують з великого складу для зберігання продукції відразу у вагони, а частину — на автомобілі.

Дата: Шість років тому 25 березня було створено на Рівненщині ТОВ «Агрохолдинг Зоря»

Володимир Якута

Володимир Якута, завідувач елеватора ТОВ «Агрохолдинг Зоря»:

— Ми з дня на день завершимо реалізацію продукції. Загалом на елеватор в минулому році надійшло майже 40 тисяч тонн зерна, зокрема, це соняшник, соя, кукурудза, пшениця та ячмінь. Ми його все переробили і вже майже реалізували. Нам не вистачало складських приміщень, тому частину кукурудзи — майже 4,5 тисячі тонн — зберігали у рукавах. Це великі поліетиленові мішки, в яких досить добре у зимовий час зберігається кукурудза. Тепер відвантажуємо останні тонни кукурудзи та сої. За день — 10-12 вагонів якісної кукурудзи.

Торік ми отримали півтора мільйона інвестицій на реконструкцію, завдяки цьому ми зробили нову завальну яму, очисний комплекс, придбали потужну очисну машину Одеського заводу ОЛіс «Луч 150». Вона дає можливість збільшити продуктивність і якість очистки, водночас менш енергозатратна. Також ми відновили частину складів. А після реалізації всієї продукції будемо готувати елеватор до сезону урожаю 2020 року. Вже є плани невеликої реконструкції, щоб збільшити площі для зберігання продукції.

Колектив на елеваторі не великий — 20 працівників. Це досвідчені спеціалісти, які досконало знають сучасні технології з переробки зерна, вимоги компанії до зберігання, переробки та реалізації продукції. Аби орієнтуватися у сучасних вимогах до якості продукції, її зберігання відповідно до міжнародних стандартів, персонал постійно підвищує кваліфікацію, проходить навчання і удосконалює свій професійний рівень. Для прикладу, в день нашого візиту на елеватор ТОВ «Агрохолдинг Зоря» з навчання в Одеській академії харчових технологій повернулася завлабораторії Тетяна Губич, яка активно ділилася із колегами отриманими знаннями.

— Ми маємо сертифіковану лабораторію, і аби всі вимоги та стандарти якості дотримувалися, з кожної машини, з кожного причепа відбирається лабораторна проба, яка досліджується на вологість, засмічення та інші показники, — пояснює Тетяна Губич. — Тож коли автомобіль залишає елеватор, водію вручають товаротранспортну накладну із необхідними даними щодо кількості та якості продукції.

До речі, елеватор ТОВ «Агрохолдинг Зоря» — один із кращих в області. Тому що тут постійно дбають про свою репутацію як надійного партнера та про довіру клієнтів. Відтак роблять все, аби продукція відповідала вимогам сьогодення, впроваджують нові технології та забезпечують її якісне зберігання та реалізацію.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також