Суд скасував рішення, яким позбавили мандата депутата Рівненської облради

2673 1

Ми у соцмережах:

Володимир Ковальчук та Андрій Сайчук

Сьогодні суддя Рівненського окружного адміністративного суду Наталія Друзенко задовольнила позов екс-депутата Рівненської облради Андрія Сайчука, якого у грудні минулого року було позбавлено депутатства.

Андрій Сайчук у коментарі РВ зазначив, що під час судового розгляду він довів, що процедура позбавлення мандата була з грубими порушеннями. Зокрема, за його словами, серед виборців, які начебто підписувалися за те, щоб позбавити його депутатства, було чимало «двійників». А частину документів, які фігурували у цій справі, Рівненська обласна виборча комісія, до якої і був позов, взагалі не отримувала.

Пан Сайчук зазначає, що суддя протягом 10 днів надасть повний текст рішення, з яким він планує прийти в обласну раду, аби йому повернули депутатське місце та надали право голосувати.

Апеляцію відповідач, обласна виборча комісія, за словами п.Сайчука, не збиралася подавати.

Андрій Сайчук додав, що якщо обласна рада не виконає рішення суду і не забезпечить місце для голосування, то він подаватиме позов на голову облради.

Також пан Сайчук планує подавати позов до суду першої інстанції, вимагаючи компенсувати моральну шкоду від ініціативної групи, яку очолював Андрій Білий та неофіційно, зі слів п.Сайчука, Сергій Свисталюк.

Нагадаємо, що Андрія Сайчука позбавили мандату разом з Володимиром Ковальчуком, коли вони покинули фракцію Радикальної партії в облраді. Для того, щоб відкликати депутатів, потрібно було створити ініціативну групу та провести довготривалу процедуру збору підписів, бо ж право позбавити мандату має партія лише після того, як до неї звернуться виборці.

Володимир Ковальчук також подав до суду, його справу розглядатимуть у п’ятницю.

Додамо, що на місцях Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука вже працюють інші депутати від Радикальної партії – Микола Марчук та  Михайло Прядун.

Якщо рішення суду не буде скасовано в апеляційній інстанції, у Рівненській облраді може повторитися ситуація 2016 року, коли після рішення суду було одразу два голови облради. На цей раз буде по два депутати на два крісла у раді.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також