Суддя вмив руки від суперечки в облраді

2398 0

Ми у соцмережах:

Суддя вмив руки від суперечки в облраді

Андрій Сало, суддя Рівненського окружного адміністративного суду, сьогодні відмовив обласній раді, яка просила роз’яснити виконання його постанови. А нагадаємо, пан Сало 11 квітня постановив поновити Володимира Ковальчука на посаді голови облради, додавши, що має це бути виконано негайно.

Андрій Сало Андрій Сало (на фото) у своїй судовій ухвалі, яка не підлягає оскарження, зазначив, що відмовляє обласній раді у роз’ясненні своєї постанови про поновлення Володимира Ковальчука на посаді. Зазначив, що вона є зрозумілою: Володимир Ковальчук має бути поновлений негайно, а Олександр Корнійчук звільнений на підставі того, що пан Ковальчук поновлений як незаконно звільнений працівник.

суд Ковальчук
Суддя послався на норми трудового законодавства та законів про місцеве самоврядування, зазначивши, що у них є прописаний порядок повалення працівників на посаді, відмовившись детальніше роз’яснити, яким чином має відбуватися поновлення пана Ковальчука. А саме навколо цього, нагадаємо, вже другий тиждень точаться безупинні суперечки.
суд Ковальчук
Юрист обласної ради Богдан Гречко зазначив, що рада все-таки скликатиме сесію, яка й буде поновлювати на посаді п.Ковальчука у такий же спосіб, як і звільняла – тобто більшістю голосів. Олександр Корнійчук у телефонні розмові підтвердив, що вже готує розпорядження про скликання позачергової сесії і засідання відбудеться вже, можливо, завтра. Юристи Володимира Ковальчука зазначають, що ніякої сесії не потрібно і додають, що якщо Олександр Корнійчук її скличе, то вона, мовляв, буде для них незаконною. Клим Хоменко, представник пана Ковальчука, наполягає, що останній вже поновлений на посаді. Мовляв, суд визнав рішення про звільнення Володимира Ковальчука незаконним, а отже, в силі тільки одне рішення – про його обрання 18 листопада.
Ковальчук
Сам Володимир Ковальчук зазначив, що пообідавши піде до обласної ради і вимагатиме в апарату зареєструвати його розпорядження, що він приступає до виконання обов’язків, а також наполягатиме на доступі до кабінету голови, документів та печатки. Чим закінчиться конфлікт в обласній раді, передбачити важко. Якщо сесія таки буде скликана, не виключено, що Володимир Ковальчук не набере достатньо голосів для поновлення. Очевидно, представники радикалів наполягатимуть, що будь-яке рішення, яке приймуть на позачерговій сесії, буде незаконним. Крапку у конфлікті зможе хіба що поставити апеляційний суд у Житомирі. Втім, коли відбудеться засідання, поки не відомо. Ми ж додамо, що Володимира Ковальчука більшість депутатів звільнили 11 березня, у той же день одразу обравши головою Олександра Корнійчука. 11 квітня Рівненський окружний адміністративний суд постановив поновити пана Ковальчука на посаді, зазначивши, що під час його звільнення депутати не дотрималися усіх процедур. Голосували за недовіру панові Ковальчуку усі фракції обласної ради, окрім Радикальної партії.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також