Суд сказав: арешт не потрібен, хай сплатить заставу. Заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк залишається на посаді

1193 0

Ми у соцмережах:

Суд сказав: арешт не потрібен, хай сплатить заставу. Заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк залишається на посаді

Нещодавно Вищий антикорупційний суд обрав міру запобіжного заходу для заступника голови Рівненської облради Сергія Свисталюка. Під час розгляду справи слідство попросило в суду обмежитися грошовою заставою у розмірі 500 тисяч гривень, які політик від Радикальної партії має внести протягом п’яти днів, якщо хоче залишитися на свободі.

Ольга Постолюк, речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури:

— Підозрюваному був обраний запобіжний захід у розмірі 500 тисяч гривень застави. Слідство вважало, що в арешті немає необхідності. Адже обіймаючи посаду заступника голови Рівненської обласної ради, він ніяк не може впливати на хід досудового розслідування. Якщо прокуратура побачить будь-які ризики того, що дана особа може перешкоджати слідству, то обов’язково звертатимемося до суду з проханням арешту підозрюваного. Також на нього покладено процесуальні обов’язки повідомляти детективів, прокурора чи суд про своє місцеперебування, не відлучатися за межі області та здати на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон.

Нагадаємо, що Сергія Свисталюка підозрюють в отриманні 600 тисяч гривень хабара. За версією слідства, він отримав гроші за сприяння у вирішенні земельних питань на користь підприємця Володимира Рудюка. Підприємець у 2021 році придбав на електронному аукціоні непрацюючий дитячий санаторій у Новоставі за 2 мільйони 177 тисяч гривень. Після цього захотів ще й земельну ділянку під колишнім санаторієм. Для цього йому був потрібен дозвіл обласної ради. У цьому, нібито, й обіцяв посприяти Свисталюк.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також