Суд у Рівному пом`якшив вирок бухгалтерці -пенсіонерці з Сарненщини

1412 0

Ми у соцмережах:

Суд у Рівному пом`якшив вирок бухгалтерці -пенсіонерці з Сарненщини

Апеляційний суд врахував пом’якшуючі обставини та призначив бухгалтерці з Сарненського району більш м’яке покарання.

Рівненський апеляційний суд змінив вирок Сарненського районного суду, яким торік головного бухгалтера сільськогосподарського приватного підприємства «Промінь» було визнано винуватою за двома статтями Кримінального кодексу України - у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та за наданні завідомо неправдивої інформації органам державної влади з метою одержання субвенцій з держбюджету.

Райсуд присудив бухгалтерці покарання - спалатити 8 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу, що складає 136 000 гривень, до того ж - з позбавив її на три роки права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в юридичних особах. 

Суд встановив, що 62-річна жителька Сарненського району, обіймаючи посаду головного бухгалтера сільськогосподарського приватного підприємства «Промінь», у період з 19 червня 2015 року по 22 лютого 2019 року складала і видавала завідомо неправдиві офіційні документи, а також подавала завідомо неправдиву інформацію з метою одержання субвенцій з державного бюджету України.

Вирок місцевого суду в Рівненському апеляційному суді оскаржив її захисник. В апеляційній скарзі він покликався на те, що суд не врахував повною мірою всіх даних про особу обвинуваченої і наявних у справі пом'якшуючих обставин.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що апеляційну скаргу захисника бухгалтерки колегія задовольнила частково. Вона повинна сплатити 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу, що складає 68 000 гривень з позбавленням на 3 роки права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в юридичних особах. 

Суд апеляційної інстанції виходив з того, що обвинувачена визнала вину, щиро розкаялася у вчиненому, активно сприяла розкриттю злочину, добровільно відшкодувала завдані збитки та відсутність обставин, що обтяжують покарання. Судом враховано також пенсійний вік обвинуваченої, тривалий трудовий стаж роботи, є особою, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи, раніше не судима, до кримінальної відповідальності притягується вперше, проживає спільно з донькою та сином, вдова, по місцю проживання характеризується виключно позитивно, за станом здоров’я – перебувала на обліку та відповідно є інвалідом ІІІ групи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також