Вища рада правосуддя послухала прокурора Назара Холодницького і дала згоду на арешт судді з Рівненщини

3145 0

Ми у соцмережах:

Холодницький

Сьогодні на засіданні Вищої ради правосуддя було розглянуто подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про надання згоди на утримання судді Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського під арештом, яке надійшло до ВРП 28 лютого.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Світлана Шелест поінформувала, що із подання та доданих до нього матеріалів вбачається, що 20 лютого 2020 року судді Закревському Л.В. вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною другою статті 369-2 КК України.

Суддя Леонід Закревський підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища та в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Як зазначено у поданні, суддя Леонід Закревський обґрунтовано підозрюється у вчиненні вказаних вище кримінальних правопорушень та наявні обставини, які дають достатні підстави вважати, що він може, зокрема: переховуватися від органів досудового розслідування та суду; незаконно впливати на свідків у кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

У розгляді зазначеного питання взяли участь суддя Володимирецького районного суду Рівненської області Леонід Закревський, представник судді – адвокат Павло Шкода, представник Офісу Генерального прокурора – прокурор четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора Ольга Малик.

«За результатами дослідження подання та долучених до нього копій матеріалів, заслуханих пояснень учасників розгляду вважаю, що подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про надання згоди на утримання під арештом судді Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Леоніда Володимировича відповідає вимогам статті 58 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та статті 184 Кримінального процесуального кодексу України, підсумувала член Вищої ради правосуддя Світлана Шелест.Мотиви, наведені у поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими Вищій раді правосуддя матеріалами, що містять конкретні факти і докази щодо вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. Подання містить обґрунтування необхідності застосування до судді Закревського Леоніда Володимировича такого запобіжного заходу, як домашній арешт. Порушень гарантій незалежності судді при розгляді подання не виявлено».

Вища рада правосуддя вирішила подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про надання згоди на утримання під арештом судді Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Леоніда Володимировича задовольнити, надати згоду на утримання судді Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Леоніда Володимировича під арештом, повідомляє управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Читайте більше: У суддів на Володимиреччині шукали мічені купюри , СБУ підозрює голову райсуду та адвоката в отриманні 20 тисяч гривень хабара

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також