Молодикам з Вараського району через підозри у викраденні та вбивстві загрожує довічне

1255 0

Ми у соцмережах:

 Молодикам з Вараського району через підозри у викраденні та вбивстві загрожує довічне

Богдану Калюті та спільникам орган досудового розслідування повідомив про підозру у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень: викраденні людини організованою групою, що спричинили тяжкі наслідки, та в умисному вбивстві викраденої людини. Якщо вину підозрюваних доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Трагічні події почали розгорталися надвечір 20 лютого. Близько 17-ї  години в селі Борове Вараського району підозрюваний та четверо його спільників після спільного розпивання спиртного з нині вже покійним односельчанином, зініціював та досяг усної домовленості з товаришами про незаконне викрадення Івана Касянчика та завдання йому тілесних ушкоджень.

О 19-й годині підозрювані під’їхали до будинку Івана на автомобілі «Opel Vectra». Підозрюваний з одним зі спільників всупереч волі Івана, вивели босого, без верхнього одягу потерпілого й помістили до багажного відділення транспортного засобу. Після цього вивезли за село. Підозрюваний дозволив вибратися односельчанину з багажника, після чого, усвідомлюючи, що удари можуть бути смертельними, завдав кілька ударів в голову руками та два ногами.

Після цього знову закинули до багажного відділення й повернулися до села, де поблизу місцевої церкви підозрюваний за одяг витягнув потерпілого та знову завдав йому кілька ударів руками та ногами в голову. По кілька ударів в спину завдали ще двоє підозрюваних. Після цього залишили 50-річного чоловіка в безпорадному стані. Той  не міг самостійно пересуватись та помер на місці події.

Пізніше з’ясувалося, що в чоловіка переламані під’язикова кістка, ніс, набряки легень та головного мозку, численні гематоми на тілі.

19-річному підозрюваному правоохоронці повідомили про підозру. 

23 лютого місцевий суд обрав підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб, без визначення розміру застави.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що рішення суду першої інстанції оскаржили захисники підозрюваного. Вони просили обрати їх підзахисному цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Увагу колегії суддів захисники акцентували на тому, що ризики, заявлені прокурором в клопотанні, не знайшли свого підтвердження, а підозра — необґрунтована.

Підозрюваний підтримав думку захисників і заперечив ту обставину, що саме він був ініціатором викрадення односельця, оскільки це вина іншого підозрюваного. Більше того, він не завдавав чоловікові смертельних ударів, а наніс лиш кілька ударів у спину та сідниці.

Проти задоволення апеляційної скарги захисника виступив прокурор, який вважає, що обраний запобіжний захід позбавляє можливості підозрюваного спілкуватися з іншими учасниками кримінального провадження, які спершу проходили як свідки, а нині їм також повідомлено про підозру у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень. Зухвалість вчиненого, санкції статтей, які інкримінуються підозрюваному, вимагають застосування саме найсуворішого запобіжного заходу — тримання під вартою.

Рівненський апеляційний суд залишив ухвалу слідчого судді без змін, відхиливши апеляційну скаргу захисників підозрюваного. Ухвала суду апеляційної інстанції діятиме до 23 квітня, повідомила пресслужба суду.

Читайте також: На Рівненщині група молодиків викрала й вбила односельця

Викрадення та жорстоке вбивство: слідчі повідомили про підозру чотирьом жителям Вараського району


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також