Суд суттєво збільшив стягнення моральної шкоди з водія, який скоїв на Київській ДТП з травмованими

1814 0

Ми у соцмережах:

Суд суттєво збільшив стягнення моральної шкоди з водія, який скоїв на Київській ДТП з травмованими

Рівненський апеляційний суд змінив вирок місцевого суду в частині стягнення моральної шкоди та стягнув з обвинуваченого 100 000 та 70 000 гривень моральної шкоди на користь потерпілих.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася рік тому — 18 червня 2019 року у Рівному. Близько 18 години 30 хвилин на вулиці Київській  22-річний Владислав С. з Обарова їхав автомобілем «Mercedes-Benz E 280».

Він  виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення із автомобілем «Mercedes-Benz E 300 D», під керуванням потерпілого О., який рухався у зустрічному напрямку.  Сім’я із Рівного, яка була у «Mercedes-Benz Е300Д», постраждала. 45-річний чоловік із попереднім діагнозом закрита черепно-мозкова травма, перелом ключиці та його 44-річна дружина із переломами обох рук госпіталізовані до лікарні. Їхню 15-річну доньку після надання меддопомоги відпустили.

Постраждав і водій -порушник та його пасажир.

Вироком Рівненського міського суду від 27 листопада 2019 року Владислава С. було визнано винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження,  та призначено йому покарання - 5 років позбавлення волі  -  без позбавленням права керування транспортними засобами. Суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Крім того, місцевим судом стягнуто з Владислава С. на користь потерпілої Н. - 30 000 гривень та потерпілого О. - 15 000 гривень моральної шкоди.

Апеляційні скарги на вирок суду першої інстанції подали потерпілі. Вони просили вирок місцевого суду скасувати в частині призначення покарання та постановити новий, яким призначити обвинуваченому покарання - позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки. Також просили змінити в частині стягнення моральної шкоди – 150 000 гривень на користь потерпілої Н. та 150 000 гривень на користь потерпілого О.

В поданих запереченнях на апеляційні скарги захисник обвинуваченого просив відмовити у задоволенні апеляційних скарг, а вирок суду першої інстанції залишити без змін.

Пресслужба  Рівненського апеляційого суду повідомила РВ: колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційні скарги потерпілих задовольнив частково. Вирок Рівненського міського суду щодо Владислава С. змінили лише у частині стягнення моральної шкоди змінив. З обвинуваченого на  користь потерпілої Н.буде стягнуто 100 000 гривень та на користь потерпілого О. - 70 000 гривень моральної шкоди.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також